Bøger / faglitteratur til børn / quizzer

Fantastiske fup eller fakta om kroppen


Beskrivelse


Quizbog med over 200 mærkværdige oplysninger om kroppen. De fleste er fakta, men nogle er rent fup. Svarene findes bagerst i bogen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2017

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 28. mar. 2017

Er det sandt eller falsk? To små bøger med fup eller fakta viden om verdensrekorder og kroppen. Fra 9 år.

Hver bog indeholder over 200 fakta om henholdsvis menneskekroppen og om verdensrekorder. Alle emne er nummererede og beskrives med en kort tekst. Teksten læses som en samlet påstand, og kan så være enten sand eller falsk. Nederst på alle sider er to cirkler, hvor man kan hakke sit svar af. I bogen om verdensrekorder er det fx emner som Barbie-dukkens oprindelse, Dannebrog som verdens ældste flag, giraffers lange hals og kendte børne-bestsellers som beskrives. I bogen om kroppen er det fx fobier, død hud, tårer, blindtarm og fodsved. Bagest i bogen findes en liste, hvor læseren kan tjekke, om der er tale om fup eller fakta. Der er også en liste med kilder til videre læsning. Nogle sider har illustrationer.

Sjov underholdende fornøjelseslæsning for videbegærlige børn og unge. De påstande, som er ren fup, kan for en erfaren læser som regel gennemskues. Fx den om Julius Cæcars yngste bror som skulle hedde Fjolsius Maksimus. Det farvestrålende layout vil uden tvivl tiltrække mange, og det meget lille format gør dem praktiske at tage med fx på ferie.

Bræk er en by i AlbanienMyterne afsløres!. Bind 1 indeholder også underholdende sjove og skøre facts og i Myterne afsløres!. [Bind 1] afsløres og forklares over 100 myter og vandrehistorier. Børn, der kan lide at læse om rekorder, gåder og vittigheder, vil også synes om disseBræk er en by i Albanien indeholder også underholdende sjove og skøre facts og i Myterne afsløres!. [Bind 1] afsløres og forklares over 100 myter og vandrehistorier. Børn, der kan lide at læse om rekorder, gåder og vittigheder, vil også synes om disse.Informationer og udgaver