Bøger / faglitteratur

Fascination og forretning i dansk tv-sport


Beskrivelse


Om forholdet mellem sport, tv og sportspublikum i Danmark, og om hvordan tv og sport er blevet mere afhængige af hinanden i en politisk kamp om folkekultur, fascination, teknologi og penge.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 24. maj 2013

En relativ smal målgruppe af læsere, der interesserer sig for dansk sport på tv på et akademisk medievidenskabeligt niveau. Til opgavebrug, mindst godt gymnasieniveau, og mest oplagt til videregående medievidenskabelige studier.

Forfatteren er ph.d. og lektor i medievidenskab ved Aarhus Universitet. Hun har bl.a. også redigeret Underholdende tv fra 2010 og Tv-produktion : nye vilkår fra 2007. Hendes nye medievidenskabelige bog sætter spotlyset på det dynamiske forhold mellem tv, sport og det store sportspublikum. Bogens titel rummer en virkelighed, hvor tv-sport fascinerer mange, og samtidig er cool business. Om bogens mål skriver forfatteren bl.a.: "Denne bog bygger på mange års arbejde og er i høj grad motiveret af et ønske om at trække nogle store udviklingslinjer op". Bogen har tematiske overskrifter som "Monopoldage", "Tv-konkurrence", "Sport på skærmen", "Tv-sportens oplevelsesværdi", "TV og sport i et nyt medielandskab" og "Hvor populært er sport?". Under sidstnævnte tema skriver forfatteren bl.a. om "Køns store betydning for seningen". Her læser man, at mens 60 % af alle danske mænd er positivt interesseret i tv-sport er det kun 30 % af danske kvinder, og at kvindernes forbrug af tv-sport er familieorienteret, mens mænd ofte ser sport med mandlige venner.

Om tv-sport fx også Underholdende tv fra 2010 og på gymnasieniveau Medier af Peter Madsen.

Mest relevant på større biblioteker med brugere fra medievidenskabelige studier.