Bøger / faglitteratur / kogebøger

Fattiglus på 1. klasse - opskrifter for overlevere


Beskrivelse


Madopskrifter og spareråd til dem der har et stramt budget. Forfatteren ønsker at gøre op med forestillingen om, at billig mad er kedelig mad af dårlig kvalitet. Og hun vil gøre det så sjovt at spare, at man ender med at gøre det af lyst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2012

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 27. nov. 2012

Henvender sig til alle, der gerne vil spare og/eller have gode råd til at forbruge mindre.

Forfatteren forfulgte sin drøm og endte dermed op med at skulle spare af nød. Dermed opstod også disse to bøger, der kommer med rigtig mange gode sparefif og fiduser, opskrifter osv. I: Få det hele for det halve er der budgetlægning for begyndere, billigere bolig, fornuftig forbruger, ferie for fattige og mange andre interessante kapitler. Rigtig mange af rådene er brugbare og kan spare læseren for en hel del penge. Nogle er de velkendte: hold op med at ryge, stop med at drikke sodavand og spise slik etc. Men der er også mere tænksomme råd til, hvordan man sparer på forbrugsudgifterne, får et billigere - men stadigvæk sundt - madbudget, samt - meget aktuelt - kommer billigere igennem december. I: Opskrifter for overlevere er der primært hjælp at hente til madlavningen. Her finder man noget om megamad på et mikrobudget samt opskrifter. Ved alle opskrifter er angivet arbejdstid, portioner samt pris. Alt er enkelt beskrevet, ingredienserne er velkendte og billige. Eneste anke til kogebogsdelen er de manglende farver og fotos, men det er helt bevidst fra forfatterens side. For hvad skal man med bøger til fattiglus, hvis ingen har råd til at købe dem?.

Om samme emne med Rolf Lunds fattigrøvs-kogebøger. Af andre generelle sparefif-bøger kan nævnes: Spar dig rig - og lækker, 2009 og Grønne sparetips, 2008.

Hæderlige og brugbare bøger med gode råd, fif og fiduser.