Bøger / skønlitteratur til børn / roman

FC Askerød - den nye klub


Beskrivelse


Ellen har fået en invitation til prøvetræning i Odense Pigefodbold. Ellen glæder sig, men tør ikke sige noget til veninderne i FC Askerød eller sin kæreste. Vil de synes, at hun svigter dem?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2018

af

af

Marion Tirsgaard

d. 14. maj 2018

Ellen skal til prøvetræning i Odense Pigefodbold. Det er en stor mulighed for Ellen, der gerne vil spille i en større klub, men hvad med veninderne fra FC Askerød? 3. bind i serien om fodboldpigerne fra FC Askerød. Til piger fra 9-12 år.

Da Ellen får en invitation til prøvetræning hos Odense Pigefoldbold, siger hun uden tøven ja. De eneste, der ved noget om prøvetræningen er Ellens familie, for Ellen tør hverken sige det til veninderne på fodboldholdet FC Askerød eller til kæresten, Mikkel. Vil de forstå hende eller vil de synes, at hun svigter dem og holdet? Forfatteren Sophie Lysholt Hansen spiller selv elitefodbold i Odense.

Det er en rigtig fin fortsættelse til de forrige bind i serien, hvor Ellen er den gennemgående hovedperson. Bogen har et godt miks af fodbold, venskab, hverdag og begyndende kæresteri og vil tiltale piger, der selv spiller fodbold. Bogen er let at læse med dens korte kapitler, store skrifttype og sort-hvide illustrationer. Hvert bind i serien følger godt op på forrige bind, og bøgerne kan derfor læses uafhængigt af hinanden.

Serien minder om "FC Englene", der også har en god blanding af fodbold, venskab og hverdag. Bøgerne om Mathilde, som fx Mathilde skiller sig udAfgjort på straffe! og serien IF Ekby med fx Afgjort på straffe! er to gode serier i den lettere endeSerien minder om "FC Englene", der også har en god blanding af fodbold, venskab og hverdag. Bøgerne om Mathilde, som fx Mathilde skiller sig ud og serien IF Ekby med fx er to gode serier i den lettere ende.