Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Duftapoteket - der er en hemmelighed i luften


Beskrivelse


Fantasy. Det dufter underligt i det nye hus, som Luzie og hendes familie er flyttet ind i. Ingen ved hvor duftene kommer fra. Mon det kommer fra det mystiske væksthus i haven, som den gamle gartner vogter over?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2019

af

af

Marion Tirsgaard

d. 25. apr. 2019

Der dufter underligt i Villa Evie, som Luzie og hendes familie er flyttet ind i. Ingen ved hvor duftene kommer fra. Mon det kommer fra det mystiske væksthus i haven, som ingen må gå ind i? 1. bind i ny fantasytrilogi. For 11-14-årige.

Der er noget underligt ved den gamle og forfaldne villa, der dufter af tusind ting på én gang, og det mystiske væksthus i haven, som bevogtes strengt af den gamle gartner. Sammen med sin lillebror Benno og nabodrengen Mats begynder Luzie at undersøge villaen. Skjult under huset finder de et hemmeligt rum fyldt med parfumeflasker. Ved en uheld taber de en af flaskerne med etiketten "Duften af kulde", og med et begynder det at sne over Villa Evie, selv om det er sommer. Men det er ikke alt, der forandrer sig, og Luzie må sætte alt ind på at redde sine forældre. Med sort-hvide illustrationer.

Medrivende, overraskende og spændende bind i en ny og lidt anderledes fantasyserie, der ikke er fyldt med riddere og drager, men med mystiske dufte, der hvis de blandes på den rigtige måde, kan ændre på virkeligheden. Bogen har et godt og interessant plot og er fyldt med mystik, fine detaljer og en lille portion uhygge. En meget vellykket start på serie.

Til dem, der også kan lide serier som Nevermoor og De ualmindelige, hvor henholdsvis Nevermoor - Morrigan Crows magiske prøvelserDe ualmindelige - den bøjede mønt og De ualmindelige - den bøjede mønt er 1. bindTil dem, der også kan lide serier som Nevermoor og De ualmindelige, hvor henholdsvis Nevermoor - Morrigan Crows magiske prøvelser og er 1. bind.


litteratursiden.dk

d. 9. juli 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 9. juli 2019

Første bind af en eventyrlig fantasyserie, som vil vække begejstring hos store og små detektiver. Luzie er sammen med sin familie netop flyttet ind i en gammel forfalden villa. Af en eller anden grun...