Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fede frøer og flugtaktion


Beskrivelse


Rory og Dawn har fundet Rorys mor. De forsøger sammen med Rorys bedstefar at undslippe det der kunne være en mystisk sygdom, som har ramt Australien, eller er det mon en farlig virus der spredes af stedfamilien?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2002

af

af

Henrik Munch Halvorsen (skole)

d. 9. apr. 2002

Langt ude er en meget rammende titel til denne serie, for den er virkelig langt ude. Slimlarver jager målrettet drengen Rory, for at smitte ham med et virus. Under jagten fortærer de forskellige dyr ved at suge alt ud af dem, så der kun er skindet tilbage. Efter at Rory er blevet smittet, rører han ved et får og en frø, hvorefter de og deres artsfæller ændrer karakter og bestialsk jager Rorys mor, for at smitte hende. Hvorfor det sker, ved ingen efter de første tre bøger i serien. Men Rory og hans stedsøster Dawn vil prøve at løse mysteriet, hvilket vil ske gennem de næste bøger i serien. Serien er en pendant til serien Gåsehud og vil blive lige så populær blandt børn fra 5. klasse og opefter. Der er en god humor og et sprog, der rammer målgruppen godt. Bøgerne er ikke selvstændige afsluttede historier, men en serie, der skal læses kronologisk. Serien er mere uhyggelige end Gåsehud og meget mere grotesk. Det er ikke en litterær klassiker, men det er en gyserserie, der helt klart vil blive et hit. Handlingen er uhyggelig, men er samtidig så langt ude og skrevet i et sprog, så man ved, det kun er underholdning. Et sikkert hit blandt børn, der er vilde med gyserhistorier.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2002

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 9. apr. 2002

De tre første små bøger af 6, forfatterne er australske og har hver for sig udgivet en række bøger i hjemlandet. På dansk har vi en ældre titel af Paul Jennings Det nøgne spøgelse fra 1989. I Slimlarver og stedsøskende bliver Dawns far og Rorys mor gift, og de to bliver stedsøskende. Rorys kæleorm bliver til nogle næsten altædende slimlarver. Deres forældre forsvinder på bryllupsrejsen. I Rambukke og falske får leder Dawn og Rory efter deres forældre, og deres fjendskab er lagt på hylden. De jages stadig af slimlarverne, der dukker op alle steder, men også af nogle dræberfår. I Fede frøer og flugtaktion får Rory og Dawn den ide, at hele landet kunne være inficeret med en sygdom, eller at stedfamilien spreder en virus. Rorys mor har de fundet, men de leder stadig efter Dawns far. Fortsættelse følger. Det er en surreel gyserhistorie, med masser af action og splat. Hvert kapitel fortælles skiftevis af Rory og Dawn. Sproget er dynamisk, med megen dialog. Om historien "holder" kan først bedømmes, når de sidste tre bøger kommer, men læsere fra 12 år med hang til gys, vil have lyst til at læse videre. Surreelle fotocollage forsider er sammen med bagsidetekster dækkende for indhold.Informationer og udgaver