Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fest i Mølleparken


Beskrivelse


Beboerne i Mølleparkens ni lejligheder holder en lille fest, for at alle de nye kan finde sig til rette. Men ikke alle synes lige godt om hinanden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 1997

af

af

Mogens Bille (skole)

d. 11. apr. 1997

Serien om familierne i Mølleparken 10 er god pædagogisk brugslitteratur. Sidstnævnte begreb plejer jeg at definere som: litteratur uden højt litterært ambitionsniveau og hvor vægten ligger på et pædagogisk sigte - f.eks. teknisk læsetræning samt levering af stof til samtale og diskussion. Serien er bygget op som den kendte tv-serie: Huset på Christianshavn, hvor læseren præsenteres for de forskellige familier i opgangen. I Mølleparken bor almindelige danskere, indvandrere, fraskilte, enker samt deres børn og unge. Nogle af skæbnerne flettes tættere ind i hinanden, og sammen har de alle et fælleskab. Jeg kan godt lide denne serie, hvis målgruppe er unge og voksne indvandrere og flygtninge. Serien giver vældig fin anledning til samtale om danske kulturmønstre, vaner og "særheder". I denne tredje bog i serien hører vi bl.a. om deres beboerfest, og om Ronnnies problemer, da han lader sig optage i en lokal ungdomsbande med cykeltyverier som speciale. Selvlæsning og fælleslæsning for tosprogede elever på 9.-10.klassetrin. Bogen kan også anvendes i specialundervisningen på de ældste klassetrin.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 1997

af

af

Ulla Harne

d. 11. apr. 1997

Dette er tredje bind om beboerne i Mølleparken nr. 10, som er et hus med ni lejligheder. Serien henvender sig først og fremmest til unge og voksne fremmedsprogede, som ikke behersker dansk så godt, og den fortæller om helt almindelige mennesker, der lærer hinanden at kende som gode naboer. Der er flyttet nye beboere ind i opgangen, og derfor bliver der holdt en lille fest. Her opstår der nye forbindelser mellem beboerne, som atter er i stand til at hjælpe hinanden med store og små problemer. Opgangen er karakteriseret ved at rumme både unge og gamle, danske og udlændinge, familier og enlige. Det er ikke den store litteratur, men skildringen af de forskellige mennesker og deres liv giver et godt indblik i de dagligdags praktiske og følelsesmæssige problemer, som såkaldt almindelige mennesker kan komme ud for. Bøgerne skal læses i den rigtige rækkefølge og er så lette, at mange, der ikke ellers kan læse bøger, vil kunne få noget ud af dem. Ansigtsudtryk er ikke tegnerens stærke side, men de sort/hvide illustrationer støtter ellers teksten udmærket. Anvendes først og fremmest på hylderne med lette bøger i voksenafdelingen.


Læsepædagogen

Årg. 45, nr. 5 (1997)

af

af

Gitte Østergaard Nielsen

Årg. 45, nr. 5 (1997)