Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fie og løven Leo


Beskrivelse


Fie vågner op i sit nye værelse. Hun savner Kaja og undgår at pakke flyttekasser ud. Noget pusler i haven. Det er Leo, der har et kæmpegab og gule krøller.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 13. sep. 2012

Læsetræning for børn/ specielt piger fra 2. klasse, der har knækket læsekoden. Lix 12.

Handlingen fortsættes fra 1. bog Fie på flugt. Bogen drejer sig om savnet af veninden Kaja. Fie er flyttet til Odense, og hun møder her en ny legekammerat. Det er de fantasifulde og understøttende illustrationer, der bærer bogen. Der er indsat sjove små børnetegninger i voksenillustrationerne. Teksten er ikke specielt letlæselig - citat: "Fie har ondt i hjertet. Ondt, hvor savnet bor". Der er gennemgående anvendt gentagelser, flere steder med omvendt ordstilling, der ikke nødvendigvis letter teksten. Jeg undrer mig over valg af de mange gentagelser, idet de bevirker, at tempoet i narrationen dvæler, bliver staccato og langsomt skrider frem i stød. Fie vågner op i sit nye værelse. Hun gider ikke stå op. Hun savner Kaja og undgår at pakke flyttekasser ud. Hun går ud i haven. Noget pusler i græsset. Er det en farlig løve? Fie skriger og bliver forskrækket. Det er Leo, der har et kæmpegab og gule krøller, der putter sig. De to nye venner leger løver. På sidste side er indsat 5 spørgsmål til samtale om tekstens indhold.

Et bedre bud på en letlæselig serie af bøger, der også er beregnet til samtale, er serien Frøken Ignora i vandtårnet af Katrine Marie Guldager, fx Frøken Ignora føler sig helt alene, 2010.

Bogen har nogle dejlige illustrationer, men teksten forekommer på grund af de mange gentagelser, ensformig og lidt kedelig. Til læsetræning og samtale for børn fra 2. klasse.