Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Filip på en tropisk ø


Beskrivelse


Filip er på en tropisk ø. Han kan se en bandit. En bandit med en pistol og en klo. En bandit med en stor skat. Så ser Filip en gal gorilla. Pas på, bandit!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. juli 2019

Fem lydrette bøger i en helt ny serie til den første læsning for begynderlæsere mellem 6 og 7 år, der har lært bogstavernes grundlyde.

"Super let at læse" er en helt ny serie, som nu udkommer med de fem første titler. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden og er alle lydrette, men varierer i sværhedsgrad. Bøgerne fortæller en glad historie i tekst og tegnede illustrationer. Teksten er kort og sat med store typer.

Bøgerne fungerer lydret og læseteknisk godt. De er dog ikke alle helt lette, da nogle titler indeholder flere lange ord samt enkelte ord, som ikke er hyppigt anvendte ord blandt børn i indskolingen. De indledes med en række tips til de voksne medlæsere, som er en god hjælp til at få læsningen til at lykkes.

Der er en umættelig efterspørgsel efter lydrette bøger i indskolingen. Der er derfor også udgivet ekstremt mange lydrette bøger for de yngste læsere. Vil man læse mere, kan man vælge en serie som "Læs løs. 1 lydret", eksempelvis titlen Må Bo få is?Ud og gø, eller serien "Max 2 bogstaver lydret" med titlen Ud og gøDer er en umættelig efterspørgsel efter lydrette bøger i indskolingen. Der er derfor også udgivet ekstremt mange lydrette bøger for de yngste læsere. Vil man læse mere, kan man vælge en serie som "Læs løs. 1 lydret", eksempelvis titlen Må Bo få is?, eller serien "Max 2 bogstaver lydret" med titlen .