Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Illustrerede pirathistorier


Beskrivelse


Antologi med 17 fjollede, sjove og lidt klamme historier om pirater.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 6. juli 2015

17 fjollede pirathistorier, som kan læses højt for alle sørøver-interesserede børn mellem 5 og 8 år. Især drenge med hang til det drabelige og klamme vil elske at få historierne læst højt.

Historierne rummer alt fra en piratkonkurrence, som det kræver list at vinde, over slimede pirater til en piratprins, som ikke er vant til det hårde liv ombord på en skib. Bogen er skrevet af 6 forskellige engelske forfattere, det er dog ikke angivet hvilke fortællinger den enkelte har stået bag. De fleste af forfatterne er kendt fra andre børnebogudgivelser.

Universet er fjollet, har masser af tjubang og passer godt til pirattemaet. Her er god underholdning til en højtlæsningsstund, som måske især vil fange de vilde drenge. Illustratoren er ikke kendt fra danske udgivelser, men har en detaljeret, farverig og actionmættet streg, som passer godt til historierne.

Det fjollede piratunivers kendes fra fx Winnie og piraterneJernfingre og andre sørøverhistorier. Flere historier om pirater er også samlet i Jernfingre og andre sørøverhistorier, som dog er til lidt ældre børnDet fjollede piratunivers kendes fra fx Winnie og piraterne. Flere historier om pirater er også samlet i , som dog er til lidt ældre børn.