Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Flugten fra Zakka


Beskrivelse


Drengen Modo skal være slave på Spejlslottet. Han lover sin far at bekæmpe den onde hersker Zakka. Men først skal Modo finde det magiske spejl.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

2008

1. bog i en ny serie på 6 i Ps og Fantasy til fantasylæsere på mellemtrinnet (fra 9 år), men ældre børn vil også kunne fanges af seriens univers. Bogen kan desuden bruges til læsetræning og fritidslæsning eller indgå i et fantasy-emne. Den flotte forside med sølvskrift appellerer til målgruppen.

Det er bestemt, at drengen Modo - i stedet for at være slave for Zakko, landets onde hersker - skal befri landet. Han skal finde det magiske spejl, som kan bryde Zakkos magt. Men først må han kæmpe mod orker og andre eventyrlige væsener. Modo ser, at Pil, en pige fra landsbyen er fanget af orkerne. I indledningen præsenteres bogens univers og de to hovedpersoner, Modo og Pil. Der lægges op til, at de to børn skal løse opgaven sammen, men læseren må spændt vente på næste bind. Bogen har korte sætninger og meget dialog. Den er gennemillustreret med store kraftfulde, naturalistiske tegninger, der tilfører historien en ekstra dramatisk dimension. Opgaver til bogen kan downloades på forlagets hjemmeside. Desuden kan læseren gå i dialog om bogen med forfatteren på hans egen hjemmeside. Forfatteren har skrevet utallige letlæsningsbøger - heriblandt en anden fantasyserie, De magiske lys, 2007.

Bogen henvender sig til læsere af fx Drageherren, som ligeledes henvender sig til ældre børn med læsevanskeligheder.

Første bog i ny letlæsningsserie i fantasy-genren til drenge og piger fra 9 år. Bogen er læsevenlig og med flot layout. Universet og slutningen skærper forventningerne til næste bog i serien.