Bøger / faglitteratur

Førstehjælp til hunden : dressur og pleje : en dyrlæges erindringer : gode råd og anbefalinger


Beskrivelse


Guide til hundeejere om hundens pasning og pleje, sygdomme og dressur, samt om hvilke overvejelser man bør gøre sig, før man anskaffer en hund.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. aug. 2014

Målgruppen er alle med en firbenet ven som siger vov-vov, vuf-vuv etc. Kan bruges af såvel begyndere som mere erfarne hundeejere. Kan måske også udlånes til dem, som elsker James Herriots Folk og fæ.

En pensioneret dyrlæge deler ud af sin viden om og passion for hunde. "Hunde fødes ikke kloge eller dumme, de gøres til det!!!" . Sådan lyder kloge formanende ord fra Ole Wrem som indledning til hans lille guide, der i en blanding af erfaringer fra hans dyrlæge-praksis og hans professionelle viden fortæller om alt man har brug for i sit videns-arsenal som hundeejer. Her er overskrifter som "Vi skal have hund", "Hundens pasning og pleje", "Hundens og jagthundens dressur", "Hundens sygdomme". Reproduktion er også et emne og et afsnit med spørgsmålet "Skal vi have hvalpe?". Der er som nævnt også dyrlægens egne erindringer fra omgangen med dyr fx "Andejagt i Gundsømagle 1985" og "Jagthunde man elsker og hader" og "Minder fra en dyrlægepraksis". Her skriver Wrem fx om at besøge afsides beliggende gårde: "Disse mennesker, boede afsides alt og alligevel så tilfredse og gæstfrie. Jeg måtte skrive om det før det bliver glemt. Jeg nåede, at opleve lidt af de gode gamle dage".

Der findes mange bøger om at pleje og dressere hunde. Dennes styrke er blandingen af hyggelige menneskelige personlige erindringer og dyrlæge-viden. Jeg kom straks til positivt at tænke på hyggen fra James Herriots Folk og fæ.

Hyggelig lille hundebog med mange gode tips og råd. Kan bruges på mange biblioteker.


Jæger

Årg. 23, nr. 12 (2014)

af

af

Harris Jensen

Årg. 23, nr. 12 (2014)Informationer og udgaver