Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Forår i Bulderby


Beskrivelse


Hygge og lykkelig barndom i Bulderby i gendigtning af historierne om det yngste barn, Kerstin.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Mads Overmark

d. 2. maj 2014

Bogen kan bruges af de børn i tredje-fjerde klasse, der skal træne indholdslæsning. Den kan også være en del af et emne om Astrid Lindgren eller bruges til hyggelæsning i fritiden. Nogle børn kan måske inspireres til meddigtning. Svage læsere i femte kan også have glæde af materialet.

En udgivelse i en række gendigtninger af Bulderby historierne. Denne handler om det yngste barn, Kerstin og glæden ved naturen om foråret. Børnene prøver grænser af og smådriller hinanden, men dramaet bliver aldrig større end selv den sarteste sjæl kan hygge sig. Selvom teksten er stærkt forenklet, er billedet af en lykkelig barndom tydeligt. Mange børn vil kunne relatere til små søskende, der laver ulykker og siger sjove ting. Sproget passer fint til målgruppen. Teksten er sat med store, læsevenlige typer. Sammensatte substantiver er delt med en prik. Farveillustrationerne er fra originaludgivelsen. De fylder ofte en eller to sider og er med til at understrege oplevelsen af fællesskab. De kan støtte arbejdet efter læsningen.

Historien findes i billedbogen Forår i Bulderby og kan eventuelt læses højt før eleverne tager fat på letlæsningsudgaven. Børn der bliver glade for Bulderby kan fortsætte med bøgerne i serien Læs selv.

Fin gendigtning der er lettere tilgængelig for nutidens børn og samtidig tro mod sit ophav.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Tove Kvarnbo

d. 19. dec. 2018

Dejlig billedbog om de kendte 7 Bulderby-børn, Bogens format er som Jul i Bulderby med Ilon Wiklands store tydelige illustrationer med masser af detailler. Her fortælles om foråret i Bulderby i forf.'s sædvanlige hverdagssprog (oversat af Ellen Kirk), som børn taler det og forstår det. Det er en fortælling om de forårskåde børn, deres lege (bl. a. på skolevejen, der er som lervælling i forårstiden!), om forårsblomsterne og om alle de nyfødte dyreunger (der er et gensyn med lammet Pontus kendt fra Vi har det dejligt i Bulderby«. Højtlæsning fra 4 års alderen. Selvlæsning fra 8 års alderen. - For alle børnebiblioteker.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

M. Kruse Hansen

d. 19. dec. 2018

Billedbog i tværformat. Om de kendte Bulderby-børns leg og færden ved forårstide. Her er blomster, dyr og dyrebørn i Wiklands kendte streg. Billedbogen ligger fuldstændig på linje med Jul i Bulderby. For alle udlån - først og fremmest oplæsning fra 4-5 år - selvlæsning fra slutningen af 2. kl.


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2021

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 31. mar. 2021

Astrid Lindgrens klassiker om børnenes forår i Bulderby. Alle blomsterne kigger frem, dyrene får unger og børnene er ude og lege. Det er blevet forår i Bulderby. Højtlæsning fra 3 år.

I "Forår i Bulderby" nyder alle børnene, at det er blevet forår. Så er der masser af blomster at plukke, og man kan lege teselskab på engen og lege med alle dyrene. En af fårene får også et lille lam. I "Børnenes Dag i Bulderby" har børnene hørt, at man i Stockholm har noget, der hedder Børnenes Dag. Det vil de også have i Bulderby. De planlægger en masse vilde aktiviteter med lillesøster Kerstin. Til sidst finder de ud af, at det er bedre at fejre Børnenes Dag på Bulderby-måden.

To klassiske fortællinger af Astrid Lindgren. Begge er skrevet i et sprog, som vi kender fra Astrid Lindgrens øvrige billedbøger, helt lige til og nemt at gå til. Det er hyggeligt at læse om de mange ting, som børnene finder på. Bogen om børnenes dag er mest skæg, og bogen om forår mere idyllisk. De søde illustrationer af Ilon Wikland er bevaret og giver bøgerne et klassisk udtryk.

Billedbøgerne om Pippi Langstrømpe er også om børn, der finder på mange spøjse ting. Fx Kender du Pippi Langstrømpe? (Ved Kina Bodenhoff).


Politiken

d. 28. juni 1966

af

af

Anne Marie Glistrup

d. 28. juni 1966