Bøger / faglitteratur / erindringer

Fordi jeg var nødt til det


Beskrivelse


Grundlæggeren af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaards (f. 1947) beretning om livet som privatperson såvel som politiker med stor indflydelse på dansk politik.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 5. nov. 2013

Pia Kjærsgaard har været en del af dansk politik i mange år, og er som sådan verdenskendt i Danmark. Hun er en person, der tit skiller vandene og dermed nok også læserne. Bogen indeholder dog mere end Pias personlige fortælling - det er også en beretning om magtspillet i dansk politik de sidste 30-40 år - set med Pia Kjærsgaard og Dansk Folkepartis øjne.

Pia Kjærsgaard trådte for alvor ind på den danske politiske scene i 1995, da hun var medstifter og blev leder af Dansk Folkeparti, men inden da havde hun været i politik i mange år i Fremskridtspartiet. I 2012 trådte hun tilbage som leder af DF, og nærværende bog er først og fremmest beretningen om hendes politiske liv, men hun fortæller også om barndommen og privatlivet, hvor forældrenes skilsmisse, da hun var 13, har sat dybe spor. I bogen fortæller Pia om, hvad der driver hende som politiker, sit forhold til magt og sit syn på nogle af de politikere, som hun har mødt igennem sine mange år på Christiansborg.

I 1998 udgav Pia Kjærsgaard - men udsigten er god : midtvejserindringer, og der er siden kommet 2 biografier om hende; Succes : historien om Pia Kjærsgaard, 2003 af Nikolaj Sommer og Sune Aagaard samt Pia K. : årene ved magten, 2009 af Elisabet Svane.

Pia Kjærsgaard fortæller her sin side af historien om Pia Kjærsgaard både som politiker og som privatperson.


litteratursiden.dk

d. 27. nov. 2013

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 27. nov. 2013

En markant, kontroversiel og magtfuld dansk politiker fortæller levende og underholdende om sit liv både som politiker og som privatperson. I 1998 skrev Pia Kjærsgaard en midtvejsbiografi, ’-men udsig...


Jyllands-posten

d. 6. nov. 2013

af

af

Niels Lillelund

d. 6. nov. 2013


Kristeligt dagblad

d. 19. nov. 2013

af

af

Kristian Østergaard

d. 19. nov. 2013