Debutromanen Forfatterdrømme er et godt eksempel på en moderne dannelsesroman, som både bør læses af forfatterspirer, mænd i krise, læsere af moderne dansk litteratur, de der elsker metalag og generelt læsere, der nyder en velskrevet og spændende fortælling. Kort sagt fortjener romanen en stor målgruppe.
Mads er i 30'erne og er journalist. Mads befinder sig i sit livs krise, hvor han søger efter meningen med sin eksistens. Da hans bedste ven begår selvmord, tager Mads på en dannelsesrejse i både fysisk og psykisk forstand. Romanen er også en metafortælling, en bog i bogen, hvor vi følger tilblivelsen af en forfatter. Romanen er fortalt i førsteperson, er velskrevet, spændende, humoristisk og er en samtidsroman, som tager pulsen på "den menneskelige tilstand" - en tilstand som romanens hovedperson Mads søger efter. Forfatteren Danny Rødgaard er selv uddannet journalist, og man kan ikke lade være med at tænke på, hvor meget han trækker på sine egne erfaringer, og det giver bogens metalag endnu en spændende facet.
Romanen er et nedslag i den moderne mands psyke og kan sammenlignes med mange store og små dannelsesrejser, og samtidig berører den væsentlige elementer i det at være menneske - på godt og ondt. Henrik Stangerups Slangen i brystet, som også omtales i romanen, ville være velvalgt læsning.
Ambitiøs, velskrevet, underfundig og underholdende roman som, på trods af det korte omfang, formår at komme vidt omkring. Bør stå på samtlige folkebiblioteker.