Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Fortællinger ved regnbuens fod


Beskrivelse


Ørnemoderen Kundas 3 livlige unger plager hende for at få hende til at fortælle om regnbuen. Men i stedet fortæller hun dem 7 eventyr, et for hver af regnbuens farver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2011

af

af

Else Lerche

d. 8. feb. 2011

Bogen indeholder syv eventyrlignende fortællinger, der egner sig til højtlæsning fra 5-9 år. Den kan danne baggrund for en snak om bl.a. hjælpsomhed og mod.

Forfatteren kendes fra andre børnebøger og illustrator har illustreret en del af disse. En ørnemor fortæller sine unger syv fortællinger, en for hver af regnbuens farver. De spænder fra en dreng, der møder en nisse, over abekongen, der beskytter sit folk, til en ond drage, der vil herske på Venus. De foregår i forskellige verdensdele. I alle indtager ørnen en væsentlig rolle som hjælper og beskytter. Temaerne er opofrelse, mod, udholdenhed og hjælpsomhed overvinder magtbegær og ondskab. Handlingen skrider roligt frem, rummer spændende episoder, men bliver aldrig farlig.

Bogen udkom i 1986 med titlen Ved regnbuens fod. Fortællingerne er de samme, men nyskrevne i et flydende, mundret sprog. Layoutet er mere indbydende med teksten sat i en stor, åben sats. Illustrationerne er de samme, men ikke farvelagte. Margin udfyldes af en illustreret bort med elementer fra eventyret og hver fortælling er illustreret med flere helsides s/h illustrationer, tegnet i en lidt grov og udtryksfuld streg, der fint rammer tonen i fortællingen. Farveforsiden er en collage af elementer fra eventyrene og i forhold til 1986-udgaven er der byttet om på for- og bagsideillustration. De syv fortællinger kom som enkeltbind i 1987-90 med serietitlen Regnbue-serien.

Det er en helstøbt samling med fokus på hjælpsomhed, udholdenhed og med respekt for naturen.