Bøger / faglitteratur / erindringer

Fra indersiden : en beretning om at vågne efter en blodprop


Beskrivelse


Virksomhedsdirektøren og familiefaderen Simon Fønsbo (f. 1968) rammes i 2012 af en blodprop i hjernen, tre måneder efter at hans søn har fået konstateret leukæmi. Her fortæller han om at vågne op til et nyt liv som permanent hjerneskadet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 10. sep. 2018

Om at vågne op til en defekt harddisk og for lidt RAM efter en blodprop i hjernen og efterfølgende hjerneskade. Til læsere af sygehistorier og personer, der selv har kroniske sygdomme.

I 2012 får Simon Fønsbo som 43-årig en stor blodprop i hjernen. Den giver en hjerneskade og lammelse, og skaden påvirker hans følelsesliv, kognitive evner og syn. I starten kan han kun koncentrere sig om det helt nære, og ænser ikke, at hans søn Markus ligger på et andet hospital med leukæmi. Efter en måned bliver han overført til Hammel Neurocenter til genoptræning, i rullestol og iført styrthjelm. Her føler han sig behandlet som et barn. Han trives ikke godt, men det går langsomt fremad med førligheden. Samtidig bekymrer han sig om sin familie, og sin virksomhed, som ikke går godt i hans lange fravær.

En rå og upoleret fortælling om dagligdagen som patient, og om anstrengelserne for at lære at blive et funktionsdygtigt menneske igen med en permanent hjerneskade. En beretning med fandenivoldsk humor, vrede og fortvivlelse.

I HovedbrudHvis bare jeg ku' fortælle fortæller både Simon og hans hustru Elsebeth om deres oplevelser af Simons sygdoms- og genoptræningsforløb, med kommentarer fra en fagperson. Hvis bare jeg ku' fortælle er en personlig beskrivelse af et alvorligt sygdomsforløb, som måske kunne have gået anderledes, hvis lægerne havde lyttetI Hovedbrud fortæller både Simon og hans hustru Elsebeth om deres oplevelser af Simons sygdoms- og genoptræningsforløb, med kommentarer fra en fagperson. er en personlig beskrivelse af et alvorligt sygdomsforløb, som måske kunne have gået anderledes, hvis lægerne havde lyttet.