Bøger / faglitteratur

Fragmenter


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Analyse af en række af tidens centrale temaer med henblik på at finde ind til kernen i den etik og moral, der må styre det enekelt menneske, fællesskabet og det politiske liv i det postmoderne samfund.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2017

af

af

Jytte Bræmer

d. 6. mar. 2017

8 essays af den kendte sociolog, der samlet favner nogle af de vigtigste pointer i sin tænkning og sit forfatterskab. Henvender sig til akademikere, der bredt beskæftiger sig med det postmoderne samfund.

Det moderne samfund skaber mange dilemmaer for mennesket. Fraværet af autoriteter efterlader det moderne menneske til selv at tage de moralske valg og efterlader ofte frygt. ZB beskriver, hvordan det postmoderne påvirker mødet med "den anden", forholdet til det voldelige, fællesskabet og stammekulturen, og hvordan storbyen reflekterer den flydende verden, det postmoderne menneske befinder sig i. Det handler bredt om eksistensen i en individualiseret verden. Bogen kondenserer en del af det enorme forfatterskab. Afsluttes med litteraturliste og noteapparat.

ZB, der døde først på året er anvendt i mange af de akademiske felter. Bogen er såvel sprogligt som begrebsmæssigt på et meget højt niveau og vil udelukkende have de akademiske kredse som modtagergruppe. Han refererer kontinuerligt til andre teoretikere, så man skal som læser have sit teoriapparat i orden for at få udbytte af bogen. ZB figurerer ofte på litteraturlister - også i efteruddannelsespensummet.

Ligger i forlængelse af forfatterens Fagre flydende verdenZygmunt Bauman. Vil man forstå Bauman lidt bedre kan Zygmunt Bauman anbefalesLigger i forlængelse af forfatterens Fagre flydende verden. Vil man forstå Bauman lidt bedre kan anbefales.