Bøger / skønlitteratur / roman

Frit fald


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Den aarhusianske læge Rina er klatrer og udsmykker i hemmelighed høje bygninger. Selv om hun føler sig forfulgt og truet, leder Rina stadig efter den person, der for nylig dræbte en ung klatrer under en natlig klatring. Drabsmanden og Rina kommer tættere på hinanden, og det bliver en kamp på liv og død.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 18. mar. 2019

Andet bind i Elsebeth Egholms nye krimiserie med den aarhusianske læge Rina Svane-Dissing som hovedperson. For alle krimilæsere, som vil få mest ud af det, hvis de allerede har læst første bind: Jeg finder dig altid.

Rina er 36 og praktiserende læge i Aarhus. Klatring er hendes lidenskab, og under kunstnernavnet Private Eye udsmykker hun i hemmelighed høje bygninger. For nylig blev en ung klatrer dræbt under en natlig klatring, hvor Rina også var til stede. Siden da har hun forsøgt at finde drabsmanden, men hun føler sig forfulgt og alene, eftersom hun af hensyn til sin anonymitet ikke vil kontakte politiet officielt. Dog har hun en særlig kontakt til en fraskilt politimand, som arbejder på en sag, der viser sig at hænge sig sammen med den unge klatrers død. Inden Rina ser sig om, er hun truet på livet.

En spændende og velfortalt krimi, som kommer vidt omkring i forskellige dele af Aarhus. De fleste tråde bliver bundet, men eftersom der stadig er et udestående fra Rinas barndom, har vi formentlig ikke hørt det sidste til den handlekraftige og uforfærdede læge med den sammensatte personlighed.

Krimierne med Rina Svane-Dissing kan sammenlignes og læses på linje med Elsebeth Egholms to populære serier med henholdsvis Dicte Svendsen og Peter Boutrup som hovedpersoner. De kan desuden minde om Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjergs udmærkede serie med Katrine Wraa.


litteratursiden.dk

d. 15. apr. 2019

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 15. apr. 2019

Hæsblæsende krimi, hvor klatreren Rina forsøger at finde ud af, hvem der sendte hendes ven i døden og hvorfor, der er så mange i Århus, der har fået gonoré. Vi befinder os bogstaveligt talt i de højer...


Weekendavisen

d. 5. apr. 2019

af

af

Christian Dorph

d. 5. apr. 2019