Bøger / skønlitteratur / noveller

Frygt-filerne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I otte noveller inspireret af gotikkens gys blandet med hverdagen i Danmark fortælles skrækscenarier om det menneskelige forfald og grænselandet mellem virkeligheden og det overnaturlige, skrevet i et nutidigt og filmisk sprog.

Indhold

  • Fra Goya

  • Øens bedemand

  • Sirener

  • Fruen og Hr. Marcus

  • In utero

  • Familieliv

  • Monstre

  • Horror


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2012

af

af

Frederik Nielsen

d. 23. apr. 2012

Gysernoveller. Flere af dem har elementer af det makabre og surrealistiske men også humor og satire. De fleste af novellerne har meget sex i indholdet, og de er ikke for sarte sjæle, så målgruppen må anses for at være voksne læsere af skræklitteratur.

Jonas Wilmann skriver mest inden for gysergenren og er hurtigt blevet et frisk pust indenfor seriøse gyserhistorier. Han har også selv illustreret forsiden. "Fruen og Hr. Marcus" er en vampyrhistorie og den mest traditionelle af novellerne, hvor "Øens bedemand" og "In utero" er mere surrealistiske og humoristiske men også gode historier, og de to var mine favoritter. "Monstre" var for mig den mest ubehagelige men sammen med "Sirener" også de mest samfundskritiske. Afslutningsnovellen "Horror" er fyldt med satire og langer ud efter anmeldere og andre, der mener at gys er for børn, og den er en god og passende slutning på bogen. Novellerne har flere lighedstræk og samlingen hænger godt sammen.

Forfatteren har bidraget med gysernoveller til flere samlinger fx Dystre Danmark 2 og Grufulde mørke og har også skrevet romanen Smukke Anna. Af lignende forfattere er det oplagt at nævne John Ajvide Lindqvist og Clive Barker, men han er også inspireret af det klassiske gotiske gys.

Velskrevet og underholdende novellesamling af ung dansk forfatter, der tager sin genre meget seriøs, og det mærkes tydeligt i samlingen. Forfatteren formår balancegangen mellem det groteske og humor pakket ind i spændende historier.


Litteratursiden.dk [online]

d. 20. juni 2012

af

af

Jette Holst

d. 20. juni 2012


Himmelskibet

Nr. 33 (2012)

af

af

Thomas Winther

Nr. 33 (2012)