Bøger / skønlitteratur / roman

Fuglene under himlen


Beskrivelse


En kvinde tager tilbage til sit barndomshjem for at passe sin svagelige mor. En dag kommer kvindens datter uventet på besøg, men ikke alt er som det burde være.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2019

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 20. maj 2019

En kvinde tager tilbage til sit barndomshjem for at passe sin svagelige mor. En dag kommer kvindens datter uventet på besøg, men ikke alt er som det burde være. Til interesserede i eksistentielle romaner.

Karl Ole Knausgård er ikke ligefrem kendt for at fatte sig i korthed. Hans kæmpeværk "Min kamp" spredte sig over flere tykke bind. I denne bog er stilen dog en anden, og på bogens 80 sider udfoldes en historie om tre generationer, der ikke rigtig har fundet hinanden. En kvinde er flyttet tilbage til sit barndomshjem for at passe sin svagelige mor. En dag kommer kvindens datter uventet på besøg, og der udspiller sig en fortælling om generationer, der søger efter hinanden, men som ikke rigtig kommunikerer. Teksten danner forlæg for teaterforestillingen "Venter", der bliver opført i København og Bergen i 2019.

Symbolikken i romanen er tung, og der er kontinuerligt referencer til de fugle, der omgiver de tre kvinder. Knausgårds stil i bogen er mere minimalistisk end i hans tidligere udgivelser, men dvæler fint ved øjeblikkene.

Af andre familiekrøniker findes bl.a. En uskyldig familieMærkedage og MærkedageAf andre familiekrøniker findes bl.a. En uskyldig familie og .


litteratursiden.dk

d. 31. maj 2019

af

af

Mads Damsø

d. 31. maj 2019

Karl Ove Knausgårds novelle er et fortættet drama, hvor baggrunden for scenen er sat mod en norsk fjeldside af ildevarslende kold granit. I ’Fuglene under himlen’ er en kvinde flyttet tilbage til sit...


Berlingske tidende

d. 24. maj 2019

af

af

Mette Høeg

d. 24. maj 2019


Kristeligt dagblad

d. 25. maj 2019

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 25. maj 2019


Information

d. 19. juli 2019

af

af

Martin Bastkjær (f. 1987)

d. 19. juli 2019