Bøger / faglitteratur / håndbøger

Gamle lægeurter : dyrkning, anvendelse, have, helse


Beskrivelse


Alfabetisk opstillet fortegnelse med omtale af en række planter og blomster og deres tidligere medicinske anvendelse samt planternes dyrkning og nutidige anvendelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2010

af

af

Mette Fersum

d. 4. maj 2010

Alle med interesse for gamle lægeurter vil synes om at læse eller bladre i denne smukke bog. Den kan eventuelt også bruges som inspiration, hvis man ønsker at lave sin egen lille klosterhave.

Anemette Olesen er forfatter til ganske mange bøger om om havebrug, (mindst 30 titler) både om køkkenhaven, krydderurter, ukrudtplanter og roser. I denne bog beskæftiger hun sig med de gamle lægeplanter Gamle lægeurter er en bog, der fortæller om de første urter dyrket til lægebrug i Danmark. Bogen gennemgår således dyrkning, høst og medicinhistorie på hver plante. Her er mange kendte haveplanter og en stor del ukendte. Det er en smukt illustreret bog med billede og beskrivelse på hver en side. Det er ikke uddybende artikler om hver lægeurt, så det har mere karakter af en simpel opslagsbog end egentlig læsning.

Naturligvis er der den danske middelalderlæge Henrik Harpestreng, der også har beskrevet lægeurterne og senest 2. udgave af Physica, 2009, af Hildegard von Bingen.

En bog med smukke billeder af de gamle lægeurter, og med en kort beskrivelse af den medicinske historie. Hvis jeg skal dryppe lidt malurt i bægeret, savner jeg lidt mere beskrivende tekst om lægeurterne.