Bøger / skønlitteratur / roman

Gangsterpigen


Beskrivelse


Det er de mange små sager, der præger Bjørners arbejdsliv igennem sommeren 1944, men stemningen på stationen bliver mere og mere dyster. Modstandsarbejdet optager en del af fritiden og kolleger forsvinder. Samarbejdet med tyskerne bliver faretruende.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 6. apr. 2010

I denne 5. bog om politiets arbejde og vilkår under krigen får krimi- og historieinteresserede igen mulighed for at følge politimanden Poul Bjørners daglige arbejde i København under besættelsen.

Vi er nået til 1944 i serien Mørketid. Det er stadig de mange små sager, der fylder Bjørners arbejdsliv. Udenfor dette fylder det illegale arbejde mere end tidligere, men bogens dramatiske drive kommer denne gang fra vores egen viden om, at politiet bliver taget af tyskerne i sidste halvdel af året, og det giver en mere intens stemning end i de tidligere bind i serien, der på det rent spændingsmæssige godt har kunnet virke lidt tamme. Bogen er som de tidligere velskrevet og fungerer godt på en afdæmpet måde, der ikke generes af, at personerne kunne have mere dybde. Det er dog stadig den detaljerede og velresearchede skildring af hverdagen under besættelsen, der giver serien en helt egen identitet.

Bogen er 5. del af serien Mørketid, som med sin sikre beskrivelse af livet under besættelsen, er mere sammenhængende end så mange andre krimiserier.

Politimanden Poul Bjørners hverdag er optaget af mange store og små sager, hvis opklaring kompliceres af de helt særlige forhold under besættelsen. Læserne ved, at d. 19. september, dagen hvor tyskerne tager det danske politi, nærmer sig.


litteratursiden.dk

d. 7. juni 2010

af

af

Michael Krarup

d. 7. juni 2010

Som sædvanlig er personbeskrivelserne ret firkantede og replikkerne ofte ret stive, men det overskygges helt af det tidsbillede, der oprulles i serien Mørketid om Kriminalbetjent Bjørner på Station 7 ...


Berlingske tidende

d. 9. apr. 2010

af

af

Niels Houkjær

d. 9. apr. 2010