Bøger / faglitteratur / vejledninger

Giv teksten liv : greb der griber


Beskrivelse


Guide til at skabe medrivende tekster gennem ni greb i følgende tre akter : Tekstens fokus, tekstens form og tekstens formuleringer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2016

af

af

Kent Skov

d. 2. feb. 2016

God og inspirerende guide til at forbedre og organisere de tekster, man skriver i forskellige sammenhænge, så både form og indhold tilgodeses. For journalister, kommunikationsmedarbejdere, studerende og alle andre fagfolk og forfattere, der arbejder aktivt med tekstskrivning.

Bogen, der er en trinvis opbygget guide til formulering af forskellige tekster, er bygget op i tre hoveddele, eller "akter" som i et teaterstykke. Disse tre hoveddele beskæftiger sig med de grundlæggende elementer i al tekstskrivning. Først "fokusgreb" - tekstens personer, udvikling og fragmenter. Næste hoveddel handler om teksternes "formgreb" - i kapitlet benævnt brud, benspænd og begær. Sidste del handler om de mere detaljerede greb, der giver teksten liv og farve ved at tilføre teksten billeder, lyde og lag. Alle afsnit giver udover de beskrivende råd en masse eksempler fra vidt forskellige tekstområder, og alle afsnit har små prøver og øvelser, som læserne selv kan arbejde med.

Bogen er både velopbygget, nyttig og informativ inden for sit felt omend en anelse uoverskuelig. Den kommer godt rundt om de forskellige tekstformer og giver mange konkrete eksempler på mere levende og eksemplarisk tekstskrivning.

Christina Pontoppidan har udgivet den mere basale skriftbog Gør teksten klarSkriv professioneltSkriveguide. Andre er Skriv professionelt og SkriveguideChristina Pontoppidan har udgivet den mere basale skriftbog Gør teksten klar. Andre er og SkriveguideChristina Pontoppidan har udgivet den mere basale skriftbog Gør teksten klar. Andre er Skriv professionelt og .