Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gnuflerne


Beskrivelse


Melle har superøjne og lægger mærke til alt i naturen. En nat ser han et mærkeligt garnnøglelignende væsen ved sin seng: en Gnufler, børnenes beskytter. Det bliver starten på et eventyr befolket af Gnuflere og onde Groverter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2017

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 21. juni 2017

En fantasifuld og spændende højtlæsningsbog om drengen Melle med supersynet, og hans møde med Gnuflere og Groverter. Fra 5 år, og selvlæsning fra 9 år.

Melle har superøjne og lægger mærke til alt i naturen. Han er især glad for fugle - en interesse han deler med sin far der er biolog. Melle ser en nat et mærkeligt garnnøglelignende væsen ved sin seng. Da han spørger sin far næste morgen, siger faren at sådan nogle væsner ikke findes, men Melle kan mærke at faren ved mere end han vil indrømme. Det viser sig at Melle har mødt en Gnufler, et væsen der passer på børn, mens de sover. Det bliver starten på et eventyr befolket af Gnuflere og onde Groverter. "Gnuflerne" vandt den Nederlandske Børnejurys pris i 2016, og er Jochem Myjers første børnebog.

Melle er en meget sympatisk og handlekraftig dreng, og hans glæde ved naturen er smittende. Sproget flyder let og ubesværet, og bogen er illustreret med akvareller, der viser handlingen og naturtro gengivelser af dyr. Det giver bogen liv og afspejler Melles glæde ved naturen. En rigtig god højtlæsningsbog, der er spændende uden at være uhyggelig.

Gnuflerne og Groverternes mini-parallelverden minder om Arthur og MinimoyserneKaptajn Bimse og Goggeletten, men "Gnuflerne" er mindre voldsom. Bogen er til dem, der godt kan lide Kaptajn Bimse & Goggeletten med sin blanding af sødme og fantasifuldhedGnuflerne og Groverternes mini-parallelverden minder om Arthur og Minimoyserne, men "Gnuflerne" er mindre voldsom. Bogen er til dem, der godt kan lide Kaptajn Bimse & Goggeletten med sin blanding af sødme og fantasifuldhed.