Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De forunderlige bøger om Amaia og Gustau


Beskrivelse


Bedstefar Drus bor på loftet hos Amais og Gustau. Omgivet af stakkevis af bøger og genstande. Da de mister noget i skoven, kan det kun findes ved hjælp af en gammel nøgle til brønden i haven. Heldigvis har bedstefar Drus nøglen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2017

af

af

Stine Veisegaard

d. 18. apr. 2017

Hjemme hos de to søskende, Amaia og Gustau, bor bedstefar Drus i et lille loftrum, omgivet af stakkevis af bøger og genstande. Da de mister noget i skoven, kan det kun findes ved hjælp af en gammel nøgle til brønden i haven. Heldigvis har bedstefar Drus nøglen. Følg med på eventyr og mød en masse fantastiske skabninger. Fra 10 år.

Eventyrlig fortælling. Når forældrene er ude at rejse, giver Amaias og Gustaus bedstefar dem lov til at lege i hele huset og være alene i haven. Da de får nøglen til brønden, åbner en eventyrlig verden sig for dem. De møder Bedstefar Eg, der har syv hjerter, Vanilje-pigen, en violinbygger med et godt sovehjerte, en bjørneunge, Emily Dickinson og en hel masse andre fantastiske skabninger. Forfatteren er catalaner og professor i sprog og litteratur. I sit hjemland har han skrevet romaner, digte og noveller for voksne og tillige en række børnebøger.

En fantastisk roman med snesevis af uforglemmelige figurer. Spændende fortalt, med lidt uhygge til sidst. Måske man endda klemmer en tåre. Der er masser af hentydninger til de store klassiske fortællinger, såsom Carrolls' "Alice i Eventyrland" og Lewis' "Narnia-fortællinger". Bogen er en tyk mobbedreng med et sprog, der kræver en habil læser. Som højtlæsningsbog vil den fungere rigtig godt, og en del voksne vil uden tvivl også nyde fortællingen.

Til læsere af Det gyldne kompasNarnia fortællingerne, Narnia fortællingerne og andre fantastiske fortællingerTil læsere af Det gyldne kompas, og andre fantastiske fortællinger.


litteratursiden.dk

d. 24. nov. 2017

af

af

Litteratursiden

d. 24. nov. 2017

Den storslåede catalanske eventyrfortælling, der fører os til en verden med drager, talende bjørne og en yoghurtdreng bringer mindelser om Alice i Eventyrland og Narnia bøgerne. Forfatteren har skabt...


Weekendavisen

d. 11. maj 2017

af

af

Damian Arguimbau

d. 11. maj 2017


Standart

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)

af

af

Martin Blok Johansen

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)