Bøger / skønlitteratur / roman

God mod nordenvind


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Emmi begynder at skrive sammen med Leo på nettet. Efterhånden udvikler det sig, og det store spørgsmål er, om deres forhold kan holde til, at de mødes?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 4. mar. 2011

Denne roman om en mailkorrespondance mellem en mand og en kvinde henvender sig til bredt til de mange læsere af gode underholdende kærlighedsromaner.

Daniel Glattauer er østrigsk forfatter, og det er hans første bog på dansk. Romanen er skrevet som en mailkorrespondance mellem Emmi Rothner og Leo Leike. Emmi ønsker at opsige sit abonnement på et tidsskrift, men kommer ved en fejl til at sende sin mail til privatpersonen Leo. Ganske langsomt udvikler mailskriveriet sig, fra en almindelig julehilsen til venskab, til fortrolighed, til en mere og mere lidenskabelig online-flirt og til sidst som en form for besættelse. Emmi lever i et lykkeligt ægteskab, mens Leo lige har brudt med sin kæreste. Ret hurtigt opstår ønsket om at mødes, men tør de møde hinanden? Vil et møde betyde enden på deres forhold? Både Emmi og Leo - og dermed også Daniel Glattauer - er meget vittige og velskrivende personer, så bogen bliver meget mere end en flirt på nettet. Det bliver en roman om drømme kontra virkeligheden.

Bøger, som består af mailkorrespondancer er der et par stykker af, Det skete af Margrethe Schmidt og Maise Njors korrespondance med bl.a. Fay Weldon og Camilla Stockmann.

Jeg skulle lige først vænne mig til formen, men så var jeg også helt solgt. Det er en - i ordets bedste forstand - meget underholdende roman, som er solgt til udgivelse i mere end 20 lande, og i Tyskland var den nomineret til Boghandlerprisen. Kan bruges meget bredt.


litteratursiden.dk

d. 11. apr. 2011

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 11. apr. 2011

En anderledes kærlighedsroman om email-emotioner i den fagre virtuelle verden. Det er forelskelse, forvirring og formidling for folk med netadgang. Let your fingers do the talking. Der er noget meget ...


Jyllands-posten

d. 26. mar. 2011

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 26. mar. 2011


Standart

Årg. 25, nr. 3 (2011)

af

af

Ole Nyegaard

Årg. 25, nr. 3 (2011)