Bøger / faglitteratur

Gud


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Diskuterer Guds eksistens i en række korte kapitler, der formår at komme omkring gudsbeviser, religionskritik, monoteisme/polyteisme, andre gudekredse end den kristne, teodicé-problemet og andre religionsfilosofisk relevante emner.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2015

af

af

Morten Brynildsen

d. 24. apr. 2015

Forskeren og teologen Svend Andersen stiller spørgsmålet: "Giver det mening at tænke Gud i dag?" En kort og hurtig gennemgang af begrebet Gud gennem historien, skrevet for filosofisk og religionsvidenskabeligt interesserede samt læsere af serien "Tænkepauser".

Denne lille bog (18x10 cm) indgår i den populærvidenskabelige serie "Tænkepauser", der er en række forskeres letlæste og tankevækkende introduktioner til nogle af deres yndlingsemner - primært inden for humaniora. SA vender Guds eksistens i en række korte kapitler, der formår at komme omkring gudsbeviser, religionskritik, monoteisme/polyteisme, andre gudekredse end den kristne, teodicé-problemet og andre religionsfilosofisk relevante afstikkere inden for emnet.

SA kommer kort og klart omkring et religionsfilosofisk grundpensum. Bogen er faglig, seriøs, velskrevet og letlæst. En god indgang, hvis man i studiemæssig sammenhæng skal have overblik over emner som gudsbeviser, sekularitet, monoteisme/polyteisme, grundlæggende religionsfilosofi eller teodicé-problemet.

Denne bog er en lille samler, der kommer vidt omkring på kun 60 sider. Emnet i hvert enkelt kapitel i bogen kan i den øvrige litteratur studeres videre i dybden i Jobs tårerEn religion bliver tilKritik og tro om teodicé, En religion bliver til om tiden omkring kristendommens grundlæggelse og Kritik og tro om Nietzsche og religionskritik etcDenne bog er en lille samler, der kommer vidt omkring på kun 60 sider. Emnet i hvert enkelt kapitel i bogen kan i den øvrige litteratur studeres videre i dybden i Jobs tårer om teodicé, om tiden omkring kristendommens grundlæggelse og Kritik og tro om Nietzsche og religionskritik etcDenne bog er en lille samler, der kommer vidt omkring på kun 60 sider. Emnet i hvert enkelt kapitel i bogen kan i den øvrige litteratur studeres videre i dybden i Jobs tårer om teodicé, En religion bliver til om tiden omkring kristendommens grundlæggelse og om Nietzsche og religionskritik etc.


Weekendavisen

d. 8. maj 2015

af

af

Jens Bærentzen

d. 8. maj 2015


Kristeligt dagblad

d. 6. maj 2015

af

af

Kristian Østergaard

d. 6. maj 2015