Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Hæklet julepynt


Beskrivelse


Hækleopskrifter på forskelligt julepynt, bl.a. små figurer til krybbespil samt nisser, engle, rensdyr og snemænd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 6. nov. 2013

Hæklebog med opskrifter på hæklet julepynt. Det indbydende ydre appellerer til piger fra 9 til 90 år. De yngste skal dog kun kaste sig over de absolut letteste modeller - og sammen med en voksen. Man skal have en vis øvelse i at hækle, men er man nybegynder, er der en lille hækleskole i begyndelsen af bogen.

Sødt, sjovt og anderledes julepynt til ophængning rundt om i huset, i nisselandskabet eller på juletræet. Alt sammen hæklet i Maja Hansens karakteristiske og charmerende formsprog. Her er små ting som hjerte og kræmmerhus, agern og bolsjestok. Her er lidt større figurer som engle, nisser, snemand, rensdyr, mus, julemand og -kone. Og for de ihærdige: et samlet krybbespil med Jesusbarnet, Maria og Josef, æslet og de tre vise mænd. Disse figurer er ca. 9 cm høje, mens det ene af rensdyrene (som det største) måler ca. 25 cm. Materialer, mønster og teknikker gennemgås, Opskrifterne forklarer både selve hæklingen og monteringen af de forskellige dele. Langt de fleste af opskrifterne lægger sig inden for de tre masketyper luftmasker, fastmasker og stangmasker. Forfatteren har udgivet flere hæklebøger, fx Hæklet frugt og grønt, 2013.

Hækling er blevet moderne igen, hvilket man kan se på de efterhånden mange udgivelser, fx Hæklede cupcakes, 2013.

En virkelig lækker og inspirerende hæklebog med mange søde modeller med julepynt mest til hæklere med lidt erfaring, men nybegyndere kan også være med.