Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Hækling for begyndere


Beskrivelse


Hækleskole for begyndere. Med opskrifter på tasker, bordskånere, halstørklæder, tæpper, en jakke, en top og en kniplingspude.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 2. aug. 2018

Lær at hækle eller strikke med disse to begynderbøger. Bøgerne henvender sig til dem, der gerne vil lære at strikke eller hækle, primært voksne.

For begge bøger gælder det, at de starter med et afsnit, der fortæller om hhv. strikning og hækling. Næste afsnit fortæller om det helt basale, man har brug for, for at kunne strikke eller hækle, fx hæklenåle og strikkepinde, samt andre ting, der kan være nyttige. Herefter følger et afsnit om de forskellige typer garn, der kan anvendes, hækle/strikkefasthed og hvordan man læser en opskrift. Afsnittet "At begynde" viser, hvordan man slår masker op, holder på hæklenål eller strikkepinde, og hvordan man laver de mest anvendte masker. Herefter følger afsnit med en række lette opskrifter på bl.a. tasker, huer og tæpper, der er designet, så nybegynderen kan bruge de masker, der er beskrevet. Begge bøger afsluttes med register.

Et par rigtigt fine begynderbøger, der er opbygget ens. Bøgerne henvender sig primært til voksne, der vil lære at hækle og strikke. Vejledningerne er gode, og alle de grundlæggende teknikker gennemgås.

Sys Fredens har tidligere udgivet StrikkeskoleHækleskole og Hækleskole, der også giver gode introduktioner til de to typer håndarbejdeSys Fredens har tidligere udgivet Strikkeskole og , der også giver gode introduktioner til de to typer håndarbejde.