Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Hækling og mindfulness : 20 hækleprojekter der giver ro, nærvær og ny energi


Beskrivelse


Kombineret hækle- og mindfulnessbog med teknikker og øvelser til mindfulness og hækleopskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2017

af

af

Frederik Nielsen

d. 16. jan. 2017

Kombineret hækle- og mindfulnessbog, med øvelser til mindfulness og hækleopskrifter. Egner sig til både begyndere og øvede indenfor hækling og mindfulness.

Først gennemgås mindfulness-emnet med bl.a. teknikker og basisøvelser og til sidst er en illustreret hækleskole med alle anvendte masker. I midten er de 20 forskellige hækleprojekter, der alle indgår i et tema som fx Ro, Energi, Afslapning, Fokus og Udforsk. Hvert tema indledes med en mindfulnessøvelse og derpå følger hækleopskrifter, der er tilpasset øvelsen, samt tips og ideer til at arbejde videre med både hækling og mindfulness. Projekterne er designet af forfatteren og andre hæklere, med henvisning til deres blogs og hjemmesider. Betsan Corkhill er velvære-coach og fysioterapeut og bruger håndarbejde som terapeutisk værktøj. Hun har skrevet flere bøger om emnet men denne er hendes første på dansk. I 2005 grundlagde hun "Stitchlinks", et online fællesskab for terapeutisk håndarbejde.

Bogen har et bredt udvalg af flotte og anvendelige projekter og appellerer bredere end de mange "firkant-bøger". Skriften er flere steder lille, men billeder og illustrationer er fine og bidrager til bogens beroligende formål.

Luffer og pufferMindful hækling har fokus på hæklingens evne til at lindre stress og Mindful hækling har små, overskuelige hæklearbejder og lægger også vægt på nærvær gennem hæklingLuffer og puffer har fokus på hæklingens evne til at lindre stress og har små, overskuelige hæklearbejder og lægger også vægt på nærvær gennem hækling.