Bøger / skønlitteratur / roman

Hævnens nat


Beskrivelse


Medens et teaterkompagni fra London opholder sig på en skotsk herregårdspension for at indstudere et nyt stykke, sker der et mord, og omstændighederne er så kontroversielle, at Scotland Yard tilkaldes.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Birte Thornæs

d. 19. dec. 2018

Siden EGs debut i 88 med En fars begær har engagerede krimi-læsere ventet spændt på bog nr. 2. Payment in blood, denne bogs originaltitel, synes bedre dækkende direkte oversat, - til gengæld er der nu og da nogle fæle 'direkte' overs, i teksten. Den lægger op til en traditionel krimi (men lad jer ikke narre): berømt teaterkompagni mødes på gammelt skotsk godt for at starte indstuderingen af en berømt forfatters drama. Men hun er af den skandale-opgravende slags, og blir 1. offer. En af skandalerne, en gammel spionsag, ønsker the establisment ikke frem, hvorfor man kynisk udnytter den adeligt fødte Scotland Yard krimiass.s loyalitet overfor klassen. Han og makkeren - kvindelig overbetjent med Eastend baggrund - udgør som i 1. bog et succesfuldt, men indbyrdes modsætningsfyldt opdagerteam. Ofre, politifolk, mistænkte, de lokale som de udsendte, er alle levende mennesker i en flot og spændende komponeret psykologisk roman. Hvad enten forf. er amerikaner el. brite - hendes kendskabtil engelske forhold og levekår er indgående. Hun holder sandelig standarden, og med denne bog må hendes læserskare blive betragteligt udvidet. Man læser sig til/håber på en 3. bog.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birte Thornæs

d. 18. dec. 2018

Siden EGs debut i 88 med En fars begær har engagerede krimi-læsere ventet spændt på bog nr. 2. Payment in blood, denne bogs originaltitel, synes bedre dækkende direkte oversat, - til gengælder der nu og da nogle fæle 'direkte' overs, i teksten. Den lægger op til en traditionel krimi (men lad Jer ikke narre): berømt teaterkompagni mødes på gammelt skotsk gods for at starteindstuderingen af berømt forfatters drama. Men hun er af den skandale-opgravende slags, og blir 1. offer. En af skandalerne, en gammel spionsag, ønsker the establisnment ikke frem, hvorfor mankynisk udnytter den adeligt fødte Scotland Yard krimiass.s loyalitet overfor klassen. Han og makkeren - kvindelig overbetjent med Eastend baggrund - udgør som i 1. bog et succesfuldt, men indbyrdesmodsætningsfyldt opdagerteam. Ofre, mistænkte, politifolk, de lokale som de udsendte, er alle levende mennesker i en flot og spændende komponeret psykologisk roman. Hvad enten forf. er amerikanerel. brite - hendes kendskab tilengelske forhold og levekår er indgående. Hun holder sandelig standarden, og med denne bog må hendes læserskare blive betragteligt udvidet. Man glæder sig til/håberpå en 3. bog.


Det fri aktuelt

d. 25. juni 1990

af

af

Preben B. Christensen

d. 25. juni 1990


Pinkerton

Nr. 35 (1991)

af

af

P. J. Snare

Nr. 35 (1991)


Politiken

d. 26. maj 1990

af

af

Harald Mogensen

d. 26. maj 1990


Land og folk

d. 19. sep. 1990

af

af

Carsten Skov

d. 19. sep. 1990


Weekendavisen

d. 10. maj 1990

af

af

Green.

d. 10. maj 1990