Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hannibal og Alexandra


Beskrivelse


Musen Hannibal går en tur ved søen og møder den skønne and Alexandra. De bliver forelskede i hinanden. Men det er ikke helt nemt, for de er jo meget forskellige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2016

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 8. nov. 2016

Musen Hannibal forelsker sig i den søde hvide and Alexandra. Hvordan skal det nu gå? Egnet til højtlæsning fra ca. 6 års alderen.

Musen Hannibal går en tur ved søen og møder den skønne and Alexandra. De bliver forelskede i hinanden. Men det er ikke helt nemt, for de er jo meget forskellige. Deres familier er heller ikke begejstrede og tvinger de to til at vælge enten kærlighed eller familie. Hannibal og Alexandra prøver at tilpasse sig familiernes ønske, men de kan slet ikke undvære hinanden. Dette er forfatterparrets første børnebog. Bogen er illustreret af kunstner Christina Laforce.

En filosofisk historie, der både kan læses som et indslag i den aktuelle samfundsdebat eller blot som en hyggelig historie om en mus og en and. Historien er sat en smule på spidsen, men overdrivelse kan selvfølgelig fremme forståelsen. Ved mange af illustrationerne henvender fortælleren sig direkte til læseren, for at gøre opmærksom på, hvad man skal være lægge mærke til fx "Her ser du... Kan du se hvor kede af det de er?". Dette virker forstyrrende for helheden.

Bare kald mig TofteAyses forelskelseKærlighedskødboller af Thomas Buttenschøn behandler på en rigtig fin måde emnet omkring kulturforskelle, men også Ayses forelskelse samt Kærlighedskødboller tager begge temaet op omkring forelskelse og kulturforskelle, dog i mere realistiske rammerBare kald mig Tofte af Thomas Buttenschøn behandler på en rigtig fin måde emnet omkring kulturforskelle, men også samt Kærlighedskødboller tager begge temaet op omkring forelskelse og kulturforskelle, dog i mere realistiske rammerBare kald mig Tofte af Thomas Buttenschøn behandler på en rigtig fin måde emnet omkring kulturforskelle, men også Ayses forelskelse samt tager begge temaet op omkring forelskelse og kulturforskelle, dog i mere realistiske rammer.