Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Happy - verdens bedste hest


Beskrivelse


Maria er 12 år, hendes mor er syg. Maria føler sig ensom og isoleret, men så forærer hendes forældre hende hesten Happy, det forandrer hendes liv. En alvorlig rideulykke er dog ved at ødelægge deres venskab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2008

af

af

Ulla Møller

d. 28. aug. 2008

Hestepiger i alderen 10-12 år vil også elske denne bog af Lin Hallberg. Fine illustrationer, et sødt omslag, god bagsidetekst, åben typografi og en lækker kraftig indbinding skal nok være med til at låne bogen ud.

Den svenske forfatterinde Lin Hallberg har skrevet mange bøger for halvstore piger, ikke mindst hestebøger med sammenfald i personkreds eller miljø. Illustrator og forfatter har tidligere samarbejdet om bøgerne om Sigge. Dette er historien om Maria der pga. sin mors sygdom bliver mere og mere isoleret. Da forældrene forærer hende en pony som hun kalder Happy, får hendes liv nyt indhold, og snart er de to uadskillelige. En rideulykke ændrer Marias og Happys liv, men ikke bare hesten men også slutningen er - "happy". Det er en rigtig hestebog med mange oplevelser i rideskolen, i stalden og i naturen med rideture på egen hånd eller sammen med rytterveninden Karin. Men bogen er ikke blot en hestebog med en del fagudtryk, men også en tøsebog med plads til Marias tanker og følelser omkring moderens sygdom, veninder, hverdagen som hesteejer og sorgen, da hun tror, hun har mistet Happy.

P.t. udkommer mange bøger for hestepiger bl.a. forfatterens egen serie om Sigge og hendes seneste udgivelse på dansk Elskede pony. En anden ny svensk serie er Pia Hagmars bøger om Klara. Udgivelsen af disse er netop påbegyndt på dansk, og ligesom denne titel har de plads til følelser omkring venindeforhold og familieliv.

En rigtig god bog om heste og piger.