Bøger / faglitteratur / opskrifter

Heibergs søde tand : dessertkokkens trofaste fuldtræffere & nye klassikere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2014

af

af

Camilla Sejerøe

d. 10. sep. 2014

Nydelig, blåstribet dessert/kagebog, der signalerer elegance kombineret med hjemlig hygge. Til den ambitiøse kok, der gerne vil eksperimentere med det traditionelle.

Morten Heiberg er blevet et trademark - han er synonym med dessert og kage, og navnet sælger diverse sirupper, krydderier, is osv. Dette er hans 13. kogebog. Enkelte har handlet om andet end det søde køkken, men broderparten omhandler dette. Der indledes med et afsnit om redskaber - Heiberg er kendt for sine præcise angivelser af mål, temperaturer og råvarer, og de skal følges nøje! Dernæst 6 afsnit med kager og desserter, de fleste traditionelle med et tvist. Alle opskrifter nydeligt illustreret med farvefotos.

"Heibergs dessertcirkus" er fællesnævneren for flere af hans dessertbøger, heraf nogle for børn. Hans desserter er enkle, baseret på gode råvarer og omhyggelighed. Jeg ser ikke umiddelbart gengangere i opskrifterne.

En dejlig dessert kan man altid spise, og Heiberg serverer den meget nydeligt. Der er ikke noget afgørende nyt under solen, men når bare man har kage, gør det heller ikke noget.