Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksejægerens mareridt


Beskrivelse


Fantasy. Fjenden er i Herredet, og heksemesterens værdifulde bibliotek bliver brændt ned. Heksemesteren, hans unge lærling Tom og Toms veninde, den unge heks Alice drager væk for at komme i sikkerhed. Samtidigt er Alices mor, den onde heks Magre Lizzie undsluppet fra heksehullet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 2. maj 2011

Bogen henvender sig til fans af fantasy, hekse og eventyr. Den er 7. bind af serien Wardstenen, og den behøver ingen speciel formidling. Den enkle og elegante forside viser med al tydelighed, hvad bogen indeholder.

Serien er en af de bedre inden for fantasygenren. Historien har et velkonstrueret plot med meget spænding og action. Der bliver ikke lagt fingre imellem, og nogle af scenerne er da også barske og blodige. Det giver bogen et realistisk og troværdigt præg. Historien udspilles da heller ikke i en traditionel eventyragtig fantasyverden, men foregår i den reelle verden - bare for mange år siden, da der var rigtige hekse og troldmænd på Jorden. I denne bog er alt gået galt. Heksejægerens store bibliotek er brændt ned, og dødsfjenden,heksen Magre Lizzie er sluppet ud af fangenskabet i heksehullet. Herredet vrimler med fjendtlige soldater, og heksejægeren, hans lærling Tom og Toms veninde Alice drager af sted. De møder bl.a. det uhyggelige monster Bugganen, der suger livskraften ud af sine ofre. Historien er flot komponeret med en stigende spændingskurve. Personerne er psykologisk godt beskrevet med deres samvittighed, anger og løbende udvikling. Elegante vignetagtige illustrationer før hvert kapitel.

Bogens målgruppe vil også have udbytte og fornøjelse af Paul Stewarts serie En historie fra Kanten.

Det er en meget spændende bog, skrevet i et fængende og flydende sprog. Aktørernes personligheder udvikles på interessant vis, efterhånden som serien skrider frem.