Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Her kommer Petrus!


Beskrivelse


Billedbog. Dagbog, hvor Petrus, en ung New Forest pony, fortæller om den første måned i sit nye hjem. Han er solgt til en flink familie, hvor pigen skal ride ham til.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2000

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 11. jan. 2000

I denne fagbilledbog fortæller ponyen Petrus selv om livet på gården, samværet med børnene og flytningen, hvor han bliver forenet med sin bror. Sideløbende med Petrus' beretning formidles en række informationer om heste/ponyer. Det drejer sig om bl.a. indretning og rengøring af boksen, gangarter, rideudstyr, lege med heste, nyttige redskaber til røgt og pleje samt forskellige hesteracer. Bagest i bogen er der et register. Det er en udmærket kombination af facts og fiktion, hvor mange rideinteresserede børn vil kunne nikke genkendende til Petrus' betragtninger. Den forholdsvis omfattende tekst kan selvlæses fra 4.-5. kl. De mange illustrationer er holdt i et afvekslende farvevalg, og de består af store billedflader samt mange små, der præsenterer enkeltheder. Bogen, der henvender sig til begyndere, har en del emneoverlapninger med f.eks. Værd at vide om ponyer (00/05), men kan på grund af sin særlige opbygning udmærket supplere de eksisterende titler i skolebibliotekerne. Den kan anvendes af hesteinteresserede til selvstændig brug fra 4.-5. kl. og som bladrebog meget tidligere.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2000

af

af

Susanne Thøfner

d. 11. jan. 2000

Denne glade og farvestrålende bog er opbygget som en dagbog, hvor Petrus, en ung New Forest pony, fortæller om den første måned i sit nye hjem, hvor han er blevet solgt til en sød pige, som skal ride ham til. Ca. 1/2 af siderne optages af små og store pennetegninger, der er farvelagt med akvarel og udført i en venlig, nordisk streg. Undervejs er der små og store factsafsnit med tilhørende illustrationer, der giver oplysning om foder, udstyr osv. og er sat med andre typer, så de skiller sig tydeligt ud fra selve historien. Bogen fremtræder iøjnefaldende og tiltalende med et gult omslag, der er forsynet med små tegninger af alskens former for tilbehør til hestepasning samt et større billede af Petrus, hans ejer og hendes lillebror. Her er ikke tale om en bog om hestens røgt og pleje, men et hyggeligt stykke skønlitteratur, der også formidler basale facts om heste og hestepasning for de yngste hesteinteresserede. Den mundrette tekst indbyder til oplæsning, og her kan bogen anvendes fra ca. 5 år, men bogen kan også selvlæses af de hesteglade piger fra ca. 9 år.


Jyllands-posten

d. 20. jan. 2000

af

af

Jane Flarup

d. 20. jan. 2000