Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Heste og ridning


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Heste og ridning ; De første heste ; Fra vildhest til husdyr ; Fritid og fornøjelse ; Heste i naturen ; Krop og farver ; Gangarter ; Mange racer ; Ponyer og små heste ; Hesteracer ; Flokdyr ; Fine sanser ; Forstå din hest ; Pasning og pleje ; Udstyr til hest og rytter ; I sadlen første gang ; Rytterens hjælpere ; På ridebanen ; Trav og galop ; Dressur og spring ; Mange måder at ride på ; Ud i naturen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2011

af

af

Maria Sjøblom

d. 22. dec. 2011

Undervisningsbog til børn fra 10-11 år, som skal skrive opgave eller lave emnearbejde om heste.

Gyldendal kommer her med en ny titel i serien De store fagbøger, denne gang om heste og ridning. Forfatteren Gerd Østergaard har tidligere skrevet flere titler om geografi i samme serie. Han kommer flot hele vejen rundt om hestenes verden, både i et historisk perspektiv men også med en fin indføring i racer, gangarter, pleje og ridning. Bogen har flere fotos på hver side, mange er taget af forfatteren selv. Både teksten og bogens udstyr signalerer meget kraftigt undervisningsbrug og seriøsitet. Bogen vil egne sig rigtigt godt til opgaveskrivning og emnearbejde. Bagerst er der forslag til videre læsning både online og i bøger. På www.fagliglaesning.dk er der opgaver til serien.

I betragtning af de store mængder af lækre og mere indbydende fagbøger om heste på bibliotekets hylder, vil denne ikke blive lånt ud til lystlæsning. Hestepigerne vil også opleve, at kapitlerne om hestens pleje og ridning fylder for lidt i forhold til bl.a. den historiske gennemgang. Bogen tåler fint sammenligning med Min første pony fra Flachs, som dog er tiltænkt en lidt yngre målgruppe og som er mere fokuseret på selve ridningen.

En rigtig fin bog til opgaveskrivning eller emnearbejde om heste, men den vil ikke tiltrække hesteinteresserede børn, der lystlæser om emnet.