Bøger / faglitteratur / øvelser

Hjernetræning : sådan holder du hjernen i form


Beskrivelse


Konkrete råd til at holde hjernen i form med enkle opgaver man kan bruge i hverdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2018

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 24. sep. 2018

Gør hjernetræning til en hverdagsrutine! Overskuelig arbejdsbog med enkle og sjove opgaver til at holde hjernen i form. Til de der vil have en hurtig introduktion til at holde hjernen i form.

Forfatteren til den populærvidenskabelige Hjernen er stjernen giver her konkrete råd til at holde hjernen i form med enkle opgaver man kan bruge i hverdagen. Kapitlerne giver korte introduktioner og opgaver til træning af hjerne, hukommelse og intelligens. Dernæst følger et 30 dages træningsprogram med konkrete råd om at gøre uvante ting som at stå af bussen ved et andet stop, eller bruge den anden hånd til at børste tænder med. Sidste halvdel af bogen introducerer os til skak, taltræning, visuel og logisk træning og slutteligt en hjernequiz. Kaja Nordengen (KN) er hjerneforsker og læge med speciale i neurologi.

Er man typen der vil springe teorien over, og gå direkte til opgaverne, er KNs arbejdsbog et godt bud. I et letlæseligt sprog og med eksempler fra eget liv får vi en kort præsentation om emnet inden opgaverne flettes naturligt ind. Anden halvdel lægger op til, at man er dedikeret og vil løse opgaverne, som minder om dem man ser i Mensa-hæfter. Afsnittet med beskrivelser af skak-taktikker kræver en vis interesse for spillet.

Mere om hjernetræning finder man i HjernestarterKnivskarpHjernestærkMoonwalk med EinsteinMemo, Knivskarp og Hjernestærk. Mere specifikt om hukommelse anbefales både Moonwalk med Einstein og MemoMere om hjernetræning finder man i Hjernestarter, og Hjernestærk. Mere specifikt om hukommelse anbefales både Moonwalk med Einstein og MemoMere om hjernetræning finder man i Hjernestarter, Knivskarp og . Mere specifikt om hukommelse anbefales både Moonwalk med Einstein og MemoMere om hjernetræning finder man i Hjernestarter, Knivskarp og Hjernestærk. Mere specifikt om hukommelse anbefales både og MemoMere om hjernetræning finder man i Hjernestarter, Knivskarp og Hjernestærk. Mere specifikt om hukommelse anbefales både Moonwalk med Einstein og .