Bøger / faglitteratur / kogebøger

Hjertevarm mad fra hele verden


Beskrivelse


En samling af hjertesunde opskrifter fra lande der har bidraget med mange indvandrere til Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2017

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 28. apr. 2017

En samling af hjertesunde opskrifter fra lande der har bidraget med mange indvandrere til Danmark. For alle der har lyst til at give deres madlavning et eksotisk strejf, men også til indvandrere og efterkommere der søger inspiration til at gøre egne retter sundere.

Bogen er et samarbejde mellem organisationen Bydelmødre og Hjerteforeningen. En række bydelmødre fra hele Danmark og med forskellig etnisk baggrund har udvalgt deres favoritopskrifter. Ernæringseksperter fra Hjerteforeningen har bearbejdet opskrifterne så de præsenteres i en hjertesund version. Her er opskrifter fra Tyrkiet, Pakistan, Mellemøsten, Somalia og Nordafrika. Der er også nogle få opskrifter fra andre lande og Danmark. Bogen er hardback og illustreret i farver på alle sider. Der er portrætter af og udsagn fra en række bydelsmødre om bogens vigtighed. Hver opskrift har et lille billede af ophavskvinden og en historie om hvordan hun har lært opskriften eller hvorfor hun har valgt at præsentere den.

En indbydende bog med det sympatiske formål at fremme sundheden blandt flygtninge, indvandrere og efterkommere. Opskrifterne virker ligetil at følge og er akkompagneret af flotte billeder.

Bogen minder meget om Mellemøstlige køkkener på NørrebroKrydret kogekunst fra 2010. I 2016 udkom Krydret kogekunst hvor opskrifterne er udviklet i samarbejde mellem kendte kvindelige kokke og kvinder med anden etnisk baggrundBogen minder meget om Mellemøstlige køkkener på Nørrebro fra 2010. I 2016 udkom hvor opskrifterne er udviklet i samarbejde mellem kendte kvindelige kokke og kvinder med anden etnisk baggrund.