Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hun ville jo selv


Beskrivelse


Barzan er vild med Disa fra gymnasieklassen. Disa holder fest og bliver meget fuld. Huset gynger af unge på 16 år, der danser intimt, drikker alkohol og dyrker sex på værelserne. Mon Barzan får sex i aften?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 15. juli 2015

Barzan er vild med Disa. Hun holder fest, og huset er fyldt med unge på 16 år, der danser intimt, drikker alkohol og dyrker sex på værelset. For unge fra 15 år der har svært ved at overskue den "tykke" bog. Lixtal 19.

Omslaget, der viser et foto af en pige, der ligger med et glas vin i hånden og titlen "Hun ville jo selv", signalerer alkohol, fest og sex. Fortællevinklen er skiftevis lagt ved Barzan og Disa. Andre personer er den ny pige Teija, der har problemer bl.a. med en alkoholisk mor, og Leo, der er Barzans ven. Han ender med i fuldskab at voldtage Disa, som Barzan er forelsket i, men var det voldtægt? Fortællingen handler om unges samvær, dagligdagen i gymnasiet, konkurrencesport, indbyrdes tiltrækning og forelskelse, mistillid, sex og vildt meget alkohol ved festen.

De mange beskrivelser og korte sætninger bevirker, at teksten er let at læse. Den er sat i afsnit og med god luft mellem linjerne. Sproget flyder ikke så godt. Det er er præget af at være talesprog, direkte tale og er til tider yderst vulgært og direkte. Der har sneget sig et par forvirrende fejl ind i teksten. De fleste voksne personer er skildret uansvarlige og ligeglade med de unge. Omslaget fanger læseren.

Jeg anbefaler Grim weekendArangutang, der omhandler samme emner, samt bogen ArangutangJeg anbefaler Grim weekend, der omhandler samme emner, samt bogen .