Bøger / faglitteratur til børn

Hvad ved du om dinoen Tyrannosaurus rex?


Beskrivelse


Få masser af fakta om Tyrannosaurus rex. Fx kunne en mundfuld være på størrelse med en 250 kg tung ko.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2019

af

af

Karsten Boll

d. 11. okt. 2019

De fire titler, "Stegosaurus", "Tyrannosaurus Rex", "Triceratops" og "Diplodocus" er i serien "Hvad ved du om dinoen". I hver bog sammenlignes de fire dinosaurer med andre dyr i forhold til bl.a. størrelse, og hvor frygtindgydende de var. Formidling for 5-8-årige og selvlæsning for 9-10-årige.

De fire titler er skrevet efter samme skabelon. Der er først en beskrivelse af tidsperioden, hvor der levede dinosaurer - herunder blandt andet noget om jordens udseende, og hvordan klimaet var. Dernæst beskrives fundstedet samt hvem der har gjort fundet og hvornår fundet er gjort. Herefter kommer der vigtige fakta om hver enkelt dinosaurus, om dens højde, længde og vægt. Størrelsen sammenlignes med en almindelig dør, en dobbeltdækkerbus og en mus. Så beskrives, hvor frygtindgydende dinosauren var, og på en skala fra 1-10 opgøres, hvor meget hjerne, den havde. Endvidere fortælles om særlige kendetegn samt tænder og en sammenligning med nulevende dyr. Bagest er der en kort oversigt over indholdet, ordforklaringer samt stikordsregister.

Bøgerne har farvestrålende forsider. De har stregtegninger og skitser, samt enkelte farvebilleder og gode sammenligninger til at understøtte teksten. Men netop stregtegningerne og skitserne svækker bogens tiltrækning sammenlignet med andre titler, der er mere farvestrålende.

Andre titler om emnet er fx KæmpedinosaurRovdinosaurDet handler om dinosaurer, Rovdinosaur og Det handler om dinosaurerAndre titler om emnet er fx Kæmpedinosaur, og Det handler om dinosaurerAndre titler om emnet er fx Kæmpedinosaur, Rovdinosaur og .