Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hvem er hvem?


Beskrivelse


Olivia, 13 år, er ny på skolen. Hun vil på cheerleader-holdet. Da hun møder ligblege Ivy, der altid går i goth-tøj, sker der en masse. De er nemlig tvillinger og Ivy afslører, at hun er vampyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2010

af

af

Else Lerche

d. 11. mar. 2010

Romanen, der er ren underholdning, vil piger fra 10-13 år synes om.

Forfatteren er ikke oversat til dansk før. Bogen er første bind af fire, hvor alle bind udkommer i 2010. Den foregår i et amerikansk skolemiljø med intriger, venindeforhold, forelskelse og dating-kvaler tilsat en vampyrverden uden blod. Olivia er 13 år og ny på skolen. Hendes drøm er at komme på cheerleaderholdet. På skolen går en del goth-typer, bl.a. Ivy. Ivy er forelsket i Brendan. Olivia og Ivy, der er hinandens modsætninger, opdager, de er enæggede tvillinger. Til glæde for begge skifter de identitet ind imellem. Det medfører, at Ivy får mod til at date Brendan og fortælle Olivia, at hun er vampyr og Olivia kommer på cheerleaderholdet. Lyder det af for meget, så fungerer det faktisk inden for bogens rammer. Måske får man i næste bind at vide, hvordan den ene tvilling kan være vampyr. Handlingen flyder rask afsted. Teksten er skrevet i et lettilgængeligt, dialogrigt sprog, hvor vampyrerne har deres egen semantik, fx er nederen et positivt ord. Personerne beskrives overfladisk uden at gøre dybere indtryk. Forsiden af de to piger, den ene i en kiste, skal nok fange blikket, det gælder også bagsideteksten.

Læsere af bl.a. High school musical serierne og serierne af Cathy Hopkins, vil også være læsere til denne serie.

Bogen er en letløbende, underholdende trivi uden dybde, hvor scenen er et amerikansk skolemiljø tilsat et vampyr-light miljø. Der er nogle løse ender, de bindes forhåbentlig i de næste bind.