Bøger / faglitteratur / kogebøger

Hverdagsmad fra River Cottage


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Om at lave morgenmad ; Det daglige brød ; Ugens madpakker ; Fisk for evigt ; Godt kød til billige penge ; Masser af grønsager ; Frugter ; Desserter


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2012

af

af

Kirsten Emdal

d. 27. sep. 2012

Denne kogebog henvender sig først og fremmest til alle fans af DR2's River Cottage-programmer samt til andre, som har lyst til ny inspiration til deres madlavning.

Hugh Fearnley-Whittingstall er en af Englands allerstørste stjernekokke og er kendt som tv-kok, journalist, madskribent og øko-aktivist. Derudover har han læst filosofi og psykologi på Oxford Universitet. Han har udgivet rigtig mange kogebøger, men dette er den første, som er oversat til dansk (der kommer én mere sidst på året). Denne bog rummer opskrifter til alle dagens måltider, men på trods af titlen er mange af opskrifterne lidt over almindeligt hverdagsniveau for de fleste. Bogens opskrifter er forholdsvis nemme at gå til, og med ingredienser, som kan fås næsten alle steder. Forfatteren har en holdning til det at lave mad. Han går således ind for friske og sæsonbetonede råvarer og for bæredygtigt og etisk produceret mad. Udover en omfattende indledning med en introduktion til hans kogebog, så får hvert enkelt opskriftsafsnit også nogle siders indledende ord med på vejen. Bogens opskrifter er ledsaget af flotte farvefotos med en finurlig sort graffiti. Der findes et omfattende register bagerst i bogen.

Hugh Fearnley-Whittingstall er helt sin egen, men indenfor den engelske gastronomi kan han sammenlignes med kogebogsforfattere som Jamie Oliver og Gordon Ramsay.

Der er en helt speciel kult omkring River Cottage, og der vil helt sikkert også være en stor - og velfortjent - efterspørgsel på denne titel.