Tidsmæssigt foregår det meste af bogen i 1950'erne, og bogen henvender sig mest til læsere, der vil kunne genkende deres egen barndom fra denne tid, men også til læsere med en mere bred interesse i danske tidsbilleder.
Bogens forfatter tager udgangspunkt i sine egne erindringer fra 1950'ernes København nærmere betegnet Romsøgade på Østerbro. Her gik han i skole på Den Classenske Legatskole, og det var klassens 50 års jubilæum, der satte forfatteren i gang med at skrive. Selvom bogen er en erindringsbog, har den flere elementer fra andre genrer såsom fiktionen, hvor fx forfatteren/hovedpersonen møder den fiktive Erik, der voksede op i Odinsgade, og forfatteren lader de to udveksle barndomsminder. De mødes ved en biograf, hvor de sammen ser en film kommenteret af Gunnar Nu om året 1957 med børnene fra de to gader i hovedrollerne, hvilket giver erindringerne et filmisk islæt. Strøet med rund hånd ind imellem de til tider lidt fragmentariske fortællinger er en række af forfatterens digte, som relaterer til erindringerne. Bagerst i bogen findes digtene samlet med noder af komponisten Werner Knudsen. Sangene kan høres på bogens hjemmeside www.hvorlangvartiden.dk.
Peter Rye Vadmands bog Drengene fra Vesterbro, 2013, er en erindringsbog i helt traditionel forstand om samme tidsperiode.
Når først man har vænnet sig til den lidt frimodige sammenblanding af fakta og fiktion, er der mange gode fortællinger fra en barndom i 1950'erne, omend de indimellem bliver lidt fragmentariske.