Bøger / faglitteratur til børn

Hvordan er det at være - en myre?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2012

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 11. apr. 2012

Der er tale om en lille fagbilledbog, som kan anvendes til oplæsning for og samtale med børn fra 5-6 års alderen, men man skal være 7-8 år for at læse bogen selv.

Med et lille pædagogisk greb bliver det en beretning i jeg-form om det hårde liv som myre. På den måde beskrives i kort form livscyklus i en myretue med æg, pupper, dronning og de differentierede opgaver for arbejdere og flyvemyrer. Typerne i hovedteksten er store, og den knappe tekst er sat i små, korte afsnit. Der er delestreger i sammensatte navneord, og nøgleord er farvede, men refererer kun delvist til den korte ordliste. Der er desuden nogle få bokse med ekstra oplysninger samt en side generelt om myrer og en stikordsliste. Næsten samtidig udkommer den anden bog i serien, som handler om bier.

Myre fra 2012 i serien Første fakta dækker samme målgruppe og har nogenlunde samme indhold. På billedsiden er der farvefotos og tegninger, i den foreliggende bog kun naturalistiske farvetegninger. Myrer beskrives ellers i rigtig mange billedbøger om småkravl.

Bogen er et supplement til den store bestand af bøger om smådyr, heriblandt myrer, men der er ikke mange bøger specifikt om myrer for målgruppen.