Bøger / faglitteratur / essays

Hvorfor bliver man ved?


Beskrivelse


Med afsæt i selvoplevede episoder reflekterer den svenske biolog Fredrik Sjöberg (f. 1958) over det moderne menneskes biologiske analfabetisme, landskabets uophørlige forandring, natur- og miljøpolitiske spørgsmål, essaykunsten og sin far.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2015

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 15. sep. 2015

Essaylæsere bør absolut ikke gå glip af disse glimrende og inspirerende tekster om store naturforskere, samlere, eventyrere, landskaber, flora og fauna, zoologi, miljø, kunst og mennesker.

Bogen indeholder et udvalg af biologen, flueforskeren, kulturskribenten og forfatteren Frederik Sjøbergs essays. Man kan fx læse om, hvordan han i en række kontroversielle artikler i slutfirserne gik imod miljø-establishementet og den idealistiske miljøbevægelse, som han selv havde været en del af, og dermed blev natursveriges mest forhadte mand. Ofte med afsæt i en selvoplevet episode reflekterer han endvidere over det moderne menneskes biologiske analfabetisme, som han ser som et stort problem, landskabets uophørlige forandring, natur- og miljøpolitiske spørgsmål, essaykunsten og sin far. Sjøberg har udgivet en lang række bøger, bl.a. om Tomas Tranströmers insektsamling fra Runmarö, hvor han selv har boet i mere end 30 år.

Sjøberg fortæller med stort overskud og engagement i disse glimrende og personlige essays,der emmer af dannelse og er fyldt med en perlerække af underfundige detaljer og informationer. Teksterne er letlæste og kan derfor sagtens læses og nydes uden den store viden om naturvidenskabelige emner.

Bogen kan anvendes på linje med Sjøbergs berømte trilogi, som blev hans store gennembrud: FluefældenKunsten at flygteRosinkongen, Kunsten at flygte og RosinkongenBogen kan anvendes på linje med Sjøbergs berømte trilogi, som blev hans store gennembrud: Fluefælden, og RosinkongenBogen kan anvendes på linje med Sjøbergs berømte trilogi, som blev hans store gennembrud: Fluefælden, Kunsten at flygte og .


Berlingske tidende

d. 17. okt. 2015

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 17. okt. 2015


Weekendavisen

d. 25. sep. 2015

af

af

Bo Bjørnvig

d. 25. sep. 2015


Kristeligt dagblad

d. 8. okt. 2015

af

af

Mai Misfeldt

d. 8. okt. 2015