En roman for større børn og unge fra 12 år. Den kan selvlæses som underholdning og er også egnet til emnearbejde om børns liv i den 3. verden.
Forfatteren har udover sit virke som juridisk professor skrevet romaner for børn. Denne bog udkom første gang i 1988 og i en bogklubsudgave i 1989. 13-årige Rasmus' familie beslutter at bruge en større tipspræmie til at besøge landet, hvorfra Rasmus er adopteret, turen ender med en naturkatastrofe. Rasmus bliver borte fra sin familie og må klare sig på egen hånd, undervejs både får og mister han gode venner blandt sit eget folk. Et tilfældigt møde med en usympatisk dansk turist genforener efter flere måneder Rasmus med familien. De dramatiske oplevelser har gjort ham stærkere og i stand til at se sig selv og sine tidligere plageånder i øjnene. Sprogligt fungerer bogen godt, og den er er stadig læseværdig. Tsunamien i 2004 har givet den fornyet aktualitet, det samme har det store antal indvandrere i Danmark, og desværre er forholdene for tusinder af børn og unge i den tredje verden uændrede.
Teksten er næsten uforandret i forhold til første udgave, kapitelinddelingen er ændret, bogens format er større, og den pæne Baskerville er erstattet af en kedelig computerskrift. Omslagets foto fra en jungle signalerer en ældre målgruppe end Svend Otto S' dejlige illustration af en dramatisk episode.
Den næsten tyve år gamle bog er stadig værd at læse, men der er intet nyt i den nye udgave, så står den gamle stadig på hylden, er den værd at bevare.