Bøger / faglitteratur

I harmoni med hesten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Grundlæggende træningsmetoder og avancerede teknikker, der alle er baseret på at samværet mellem hest og menneske, skal være præget af de blidest mulige påvirkninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2009

af

af

Kirsten Marie Hansen

d. 19. feb. 2009

Uanset om man er vild med heste eller bare alment interesseret i dyr, er denne bog en rigtig god oplevelse. Den er nem at læse, smukt illustreret og har et godt budskab: at en god kommunikation med hesten altid er menneskets ansvar. Den vil kunne læses og forstås fra folkeskolens ældste klasser.

Bogens forfatter Ute Lehmann har arbejdet med heste det meste af sit liv. Dette er hendes første bog. Foruden arbejdet som træner og instruktør, afholder hun kurser. I bogen forklarer hun, hvordan man kan opnå større harmoni med sin hest ved at lære at kommunikere bedre med den, da konflikter ofte opstår, fordi hest og ejer tænker forskelligt. Forfatteren er meget opmærksom på hestens væsen og udtryk. I bogen gennemgås teknikker og udstyr til træning. Øvelserne er opdelt i 3 sværhedsgrader (fundament, harmoni og krone), som bygger på hinanden. Desuden er der afsnit om børn, sikkerhed og personlig udvikling. Bogen er fuld af skønne fotos fra den vestjyske natur.

Der udkommer mange bøger om heste og træning, men hvor en del lægger vægt på selve træningen, har I harmoni med hesten fokus på samspillet mellem hest og rytter. Af andre bøger med samme tilgang kan nævnes Monty Roberts' Fra mine hænder til dine : en praktisk guide til træning af heste gennem kommunikation og samarbejde, 2007.

Det er en rigtig flot hestebog. Forfatterens holdning er meget positiv, og tanken om at møde hesten med venlighed og at se situationen fra den andens synsvinkel kan bruges i bredere forstand.