En antropologisk rejse til samernes land i 1945 i efterdønningerne af 2. verdenskrig. Til interesserede i antropologi og same-kultur.
Samerne er et urfolk, der primært er kendt for deres rensdyrdrift. Det er et folk, der kulturelt, økonomisk og politisk har været undertrykt af kirke og kongemagt, næsten helt frem til i dag, hvor den samiske befolkning er bedre stillet, dog uden at alt er rosenrødt. Denne bog er baseret på antropologen Johannes Nicolaisens notater og beskriver en rejse han foretog i 1945, lige efter krigens afslutning. Nicolaisen levede med samerne, og bogen giver bogen et tilbundsgående indblik i samernes levevilkår og historie. Den skildrer også Nicolaisens egen personlige udvikling, da det er hans første rejse, hvor han studerer et oprindeligt folk. Bogen er illustreret.
En god, men smal bog om et folk, der bogstaveligt, og i overført betydning, har været jaget på flugt.
Af andre bøger i om samme emne findes LaplandSamerne - et urfolk i nordEn tæmmet vildmark, Samerne - et urfolk i nord og En tæmmet vildmarkAf andre bøger i om samme emne findes Lapland, og En tæmmet vildmarkAf andre bøger i om samme emne findes Lapland, Samerne - et urfolk i nord og .